Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
Pasik és Csajok

Ezért nagyon egészséges a csókolózás

A kalóriaégetéstől az öregedés lassításáig számtalan érvünk szól e kellemes tevékenység mellett.

 

A csók sokféle lehet: szenvedélyes, édes, intenzív, diszkrét… De azt tudtad, hogy az egészségedre is jó hatással lehet? A csók hatással van a hormonokra, a hangulatra, sőt az edzettségre is.

Tudósok bebizonyították, hogy a csókolózásnak komoly élettani hatása lehet, szóval nemcsak a partnerrel való kapcsolat erősítésére jó.
Ezért nagyon egészséges a csókolózás

1. Jót tesz a fogaidnak

Dr Heidi Hausauer fogorvos szerint a csókolózás növeli a nyáltermelést, ez pedig egészségesen tartja a fogakat és az ínyt, azáltal, hogy segít könnyebben megszabadulni az ételmaradéktól. Így nem képződik annyi lepedék.

2. Erősíti az immunrendszeredet

A csók az immunrendszernek is ad egy kis lendületet. Legalább 700 fajta baktérium van a szánkban, a nyálcsere pedig segít, hogy új baktériumokkal találkozzunk. Azt már régebben is több tanulmány kimutatta, hogy minél többféle baktériummal találkozunk, annál erősebb lesz az immunrendszerünk.

Egy 2014-es holland kutatás bebizonyította, hogy miközben csókolózunk, legalább 80 baci cserélődik köztünk és partnerünk között.

Bár mindez nem hangzik túl gusztusosan, mégis sokat segíthet, hogy későbbi megbetegedések ellen könnyebben tudjon harcolni a szervezetünk.

3. Csökkenti a szorongást

A csókolózás csökkent a stresszhormont, a kortizolt, és növeli a szerotonin szintjét az agyban, ami felelős lehet a hangulatunk egyensúlyáért. Azt állítják, a meditációhoz hasonló hatásai vannak, azaz segít az oxitocin termelésében. Az oxitocin, más néven szerelemhormon nyugalommal tölti el az embereket. A szintjét leginkább az orgazmussal növelhetjük, de ugyanolyan jó hatással lehet rá egy ölelés, vagy néhány kedves szó.

 

4. Csökkenti az allergiás reakciókat

Dr Hajime Kimata, aki egy allergiás reakciókra specializálódott orvos Japánban, Ig-Nobel díjat kapott, amiért azt találta, hogy 30 perc csókolózás csökkentheti az allergiás reakciókat. Ő és csapata még 2006-ban 24 allergiás embert vizsgáltak: a bőrallergiát és az orrnyálkahártya allergiás reakcióját figyelték. Kétszer vizsgálták meg őket, egyszer csók előtt, utána pedig kellemes zene hallgatása közbeni csók után. Egészen pontosan Celine Dion: My Heart Will Go On című dalát hallgatták, mivel a tudósok szerint ez meghozza a romantikus hangulatot.

A kutatásból az derült ki, hogy a csókolózás csökkentette az immunglobulin E (IgE) típusú antitest termelését, ami az allergiás reakciót okozza.

5. Csökkenti a vérnyomást

Az ajkaink tele vannak erekkel. A csókolózás csökkentheti a vérnyomást az erek tágításával, és így lehetővé teszi a vér áramlását a létfontosságú szervekhez. Mint fentebb kifejtettük, a csókolózás csökkenti a kortizol szintjét, amely nem csak a szorongást csökkenti, hanem a vérnyomást is.

6. Késlelteti az öregedés jeleit

Mivel a csók növeli a vér áramlását az arcba, ez serkenti a kollagén termelését, ami egy fontos fehérje a testünkben – állítja Dr. Neinstein plasztikai sebész. “Csók közben az egész arcunk mozog, ami edzi és növeli a rugalmasságát, feszességét.” – mondja.

7. Kalóriát éget

Attól függően, melyik tanulmányt nézzük, a csókolózás percenként 4-6 kalóriát éget el. A nyelves csók pedig még többet, mivel akkor a nyelvizmaidat is aktívan használod. Andréa Demirjian, aki írt egy könyvet a csókolózásról, elmondta a CNN-nek: a csókot nem lehet összehasonlítani egy jó kis edzőtermezéssel, de ettől függetlenül ez is elvégzi a maga dolgát.

A csókolózás és szeretkezés felérhet egy edzéssel, ha nagyon oda teszi magát az ember. Szenvedéllyel kell csókolnod, és az többet ér, mintha 10 órán keresztül puszilgatnál valakit.

A kutatók azt is mondják, csók közben legalább 30 izmunkat használjuk, így ez is segíti az arc feszességének megőrzését.

Csók, a szerelem záloga…

Sok tanulmányt és kísérletet vezettek a témával kapcsolatban. Egy kanadai antropológus a férfiak és nők csókolózási szokásai közti különbségeket vizsgálta és megállapította, hogy a résztvevő nők 97%-a, míg a férfiaknak csupán 30%-a hunyta be a szemét közben…

ef705d67eb2bd6ca0c13b00b90ef71e9

Csók és csók:

Különféle jelentése lehet egy-egy szokásnak. Például, ha egy kapcsolatban rendszeresen puszilják arcon egymást az egyének, akkor az ugyan érzelmi kötődést jelent, de a vadabb csók hiánya tükrözi azt is, hogy nem kívánják magukat teljes mértékben elkötelezni!

Azok a párok, akik ritkán csókolóznak, azok rendszerint sietve szexelnek, bizalmas érintések nélkül. Míg azok az emberek, akiknek a kapcsolatát mély, forró csókok jellemzik, azok az ágyban is hasonlóképp viszonyulnak a másikhoz.

Technikai különbségek:

A szexuális serkentés szempontjából a nemi szervek, a mellbimbók, a fülcimpák, valamint az ajkak a legérzékenyebb területek. Sokan szeretik, ha megcsókolják őket az arcukon, a nyakukon és a testükön, míg megint mások a fülnyalogatás és ajaknyalogatás kedvelői.

A csók technikák közül a legelőkelőbb helyet a francia csók foglalja el. Ilyenkor a pár nyitott szájjal csókolózik, miközben nyelveiket arra használják, hogy élvezzék a másik személy ajkait, nyelvét és közben felfedezzék legérzékenyebb pontjait! Ezek a mély csókok a legjobbak arra, hogy feltárd partnered valódi érzéseit!

Lélek melengető:

A csókok jó hatással vannak a lélekre, bár erre az orvosok sokkal gyakorlatiasabb választ tudnak adni! A csókolózás közben ugyanis megnövekszik a pajzsmirigy tevékenység, a vér-cukor szintünk megnövekszik, inzulin kezd termelődni a szervezetünkben és a szívünk is gyorsabban kezd verni.

Még néhány jó hír:

Minden egyes csók alkalmával, akár 3 kalóriát is elégethetünk.

Jót tesz a fogaidnak, mivel javítja a nyál áramlását, ezáltal kiegyenlítődik a száj savassága és így csökkenti a fogkő és a romlás valószínűségét.

Összegezve a csók jó a testnek és léleknek egyaránt, de azt se felejtsük el, hogy ez művészet is, ami segít abban, hogy őszinte, sikeres kapcsolatot tudjunk kialakítani!

10 érdekes tény a csókolózásról…

Csókolózás nagyon fontos, szögezzük le mindjárt az elején. Csók nélkül nincs szerelem, nincs kapcsolat. Csók az alapja nő és férfi közötti intimitásnak. Van-e jobb dolog, mint egy elsőosztályú csókolózás?

 

Íme a 10 érdekes tény a csókolózásról…

 

1. Az ember nyelvében van a legtöbb idegvégződés – még az ujjbegyeinknél is több, ezért annyira jóleső  a csókolózás, és ezért az egyik legjobb előjáték, amit  valaha kitaláltak.

2. Búcsúcsók? Nagyon árulkodó lehet. Figyeld meg milyen búcsúcsókot vált veled a pasid. Hosszút és érzékit?  Kis rövidet, úgy kutyafuttában? Néha el is felejtkezik róla? Ha elfelejti, vagy semmi érzelmet nem visz bele a csókba, akkor valószínűleg maga sem tudja mit szeretne ettől a kapcsolattól.20120920-szeress-lifenight-csabitsd-el-egy4

3. A férfiak 40%-a állítja, elég egy hosszú, forró, érzéki csók és máris hangulatba jönnek…. Szóval nem igaz, hogy a pasiknak nem számít  a csókolózás, nekik is ugyanolyan fontos. Sőt 10%-uk szerint fontosabb, mint a szex.

4. Intimebb a csók ha csókolózás közben a csípődet és a melledet a pasid testéhez nyomod (vagyis olyan szorosan hozzásimulsz, ahogy csak bírsz) és átkarolod, simogatod a nyakát.

5. A pasik bár nem vallják be,  de imádják ha a nyakukat vagy a fülüket csókolgatják…

6. Egy átlagos nő egész életében, ha összeadjuk, körülbelül 15 vagy 20 napot tölt csókolózással.557792-1366x768

7. Egy átlag nő körülbelül 20 férfit csókol meg, mielőtt férjhez megy… vagyis ez azt jelenti, hogy ennyi békát kellene megcsókolni, hogy találj egy herceget?

8. A csókolózás jót tesz az egészségnek – javítja  a keringést, kalóriát éget el, és enyhíti a fájdalmat.

csok_nagy

9. A nagy X jelet a csók helyett már a középkorban is használták az emberek, igaz akkor elsősorban a tisztelet jele volt, mivel azonban megcsókolták a jelet, idővel a csók jelévé vált.

10. A leghosszabb csók 33 és fél órán át tartott (egy amerikai szerelmespár jóvoltából), a leghosszabb filmes csók pedig 5 és fél percig), aki meg akarja dönteni valamelyik rekordot, annak sok sikert!

– lifestyle.com –

A női szeretet legnagyobb értéke, hogy képes önmagát teljesen odaadni…

A női szeretet legnagyobb értéke, hogy képes önmagát teljesen odaadni. A női bölcsesség értéke pedig az, hogy tudja, kinek szabad és érdemes magát odaadni… és kinek nem!

Azok a nők, akik úgy gondolják, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni, egy jó arasznyit tévednek… 18+

Ahol csókolóznak, ott túl nagy baj nem történhet… 18+

Csókja lágy volt, végtelenül gyengéd….

10273504_452941494809391_7654227986262124605_n

Csókja lágy volt, végtelenül gyengéd. Mélyen felkavart, a pulzusomat az egekbe lökte. Ártatlan volt, bensőséges, a lelkemet perzselte, ahogy hátradöntötte a fejemet, hogy felfedezzen, mintha most csókolóznánk először. És talán így is volt – valójában.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!