Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
Pasik és Csajok

Tudj meg mindent a csókról!

A csók romantikus, bensőséges, szeretetteljes. A csók a szerelemtől elválaszthatatlan. A csók az, amit ösztönösen tudunk, nincs olyan szerelmespár, aki ne csókolózna…

csok

Csóktörténet

A franciák nagy követői, az oroszok gyorsan rákaptak a csókolózásra, hamar a házasságkötés részévé tették.
A csók ma, mint régen is, egymásnak mutatott tiszteletet, odafigyelést is jelent. Rómában pedig egymás száját vagy szemét csókolták meg üdvözlésként. A császárral való találkozáskor egy igazi nemes a száját csókolhatta meg, kevésbé fontos emberek a kezét, a legkevésbé fontosak a lábát.

Ha igazán belegondolsz, a csók elég bonyolult tevékenység. Elég furcsa is, ha belegondolunk, hogy közben baktériumkolóniáink is kicserélődnek közben, egyes betegségek is terjedhetnek így. Kutatások szerint a Földön élő emberek 90%-a csókolózik. A legtöbben egész életünkben emlékszünk első csókunkra, de sokan még a földet is megcsókolják, amikor hazatérnek valahonnan.
Antropológusok vitáznak arról, hogy tanuljuk vagy ösztönösen csináljuk, de mindegy is: csináljuk, hiszen jó!

867c42448ac55316cf5d6beb574860d3

Miért olyan jó?

Pszichológiai hatása attól függ, hogyan érzel az ember iránt, akit megcsókolsz. Ha olyan, akivel szeretnél csókolózni, akkor még közelebb hoz vele, és növeli a vonzalmat is. Ha nem vágytál a csókra, akkor épp fordítva hat a dolog.
A tested is reagál a csókra, a legtöbb ember szereti, ha megérintik, de a csók jóval több ennél: szinte az egész testet érinti a hatása.
Az, hogy milyen kultúrában nőttél fel, nagyban befolyásolja a csókhoz való hozzáállásunkat. A nyugati társadalmakban az emberek előre várják a csókot és élvezik is. Ezek a tényezők minden csókban szerepet játszanak, még abban is, amikor jóéjtpuszit adunk egy gyereknek.

 

A csók anatómiája

A legtöbb ember tudja, mit kell tennie, amikor megcsókol valakit, de viszonylag kevesen vannak, akik bele is gondolnak az anatómiai részletekbe. Az egész folyamat kulcsa alapvetően egy izom, az, amely a száj körül van. Az emberek kétharmada jobbra dönti a fejét, amikor csókolózik. Így az orrunk elfér egymás mellett. Természetesen az arc további izmai is részt vesznek a manőverben – hiszen a nyelved is mozog.

És ezek csak az izmok: az arcidegek is részt vesznek a csókban, ingereket szállítanak az agy, a bőr és az izmok között. Az agy ezek hatására hormonokat termel: oxitocint, melynek következtében erősödik bennünk az összetartozás és a vonzalom érzése. Dopamint, ami az érzelmek megélésében segít. Szerotonint, ami a hangulatunkat és érzelmeinket befolyásolja, adrenalint, ami megemeli a pulzuszámot. Ezek a hormonok az endorfinnal együtt okozzák azt a boldogságot és izgalmat, amit csókolózás közben érzünk. Mivel a pulzusszámod és a vérnyomásod is emelkedik ilyenkor, az egész tested oxigénellátása javul.
A tested azt is befolyásolja, kivel esik jól csókolózni. Kutatások szerint a nők olyan férfiakat részesítenek előnyben, akik immuntulajdonságai épp kiegészítik a nőét, és ezt az illatukról állapítják meg. Az illat pedig a csók során is nagy szerepet játszik.

tumblr_o54818LOlS1tw5trjo1_500

Csókrekordok

• 1990-ben egy fesztiválon Alfred Wolfram 8001 embert csókolt meg: mindössze 8 óra alatt.
• A csókolózás rekordját 130 órával és 2 perccel Bobbi Sherlock és Ray Blazina tartják – 1978 óta nem tudta még megdönteni senki.
• Az első csók, amit filmre rögzítettek 1896-ban csattant el, a film címe pedig: A csók.
• A filmtörténet leghosszabb csókja egy 1941-es filmből származik, és 3 perc, 5 másodpercig tartott. 

 

A nők 9 alaptípusa…

Nincs olyan nő, akit ne tudnának meghódítani. A férfi, akinek kisujjában az ismerkedés mindig megpróbálja pontosan azt adni a nőnek, amit kíván. Ez egy alapvető stratégia. Ezért fontos, hogy ismerjük a nők különböző típusait és kívánságaikat, hogy megfelelő oldalról közelítsük őket – sikerrel. A nőket több szempontból lehet típusokba sorolni és 100%-os tiszteletet érdemelnek, a típusok pusztán a megértésükben segítenek…

3d0da821919d18753b9ee54a649ab0a2

A Megszelídíthetetlen. Ő az, aki egészen másképp képzelte el az életét: a munkája idegesíti, kapcsolatairól jobb nem is beszélni. Ő az, akit meg kell szabadítani a mindennapok börtönéből. Beszélgetéskor az álmait és a képzeletét érdemes megszólítani: élje át, hogy megélheti az álmait. A szabadságot, kalandot, zabolátlanságot kell elhozni a számára.

Az Elkényeztetett Csitri. Mindig csak ajnározták. Mindene megvolt, amit csak megkívánt. Mindig unatkozik. Egy felszínes világban él. Ő az, akit be kell vezetni a mélységekbe, mert érzi, hogy vannak mélységek.

A Nebáncsvirág. Hűvös, távolságtartó, félénk, szerény, prűd, sőt talán még érzelemmentes is. Elbújik és érzéseit is fal mögé rejti. Bizonytalanságát gyakran arroganciával cseréli fel. Ő az, akihez át kell törni a falat, de ehhez nagy türelemre és óvatosságra van szükség. Hosszú időbe telik, amíg meggyullad, de utána kiolthatatlanul ég.

Az Ártatlan. Még alig tapasztalt valamit az életében. Minden új megismerése előtt áll. Nagyon óvatos, ugyanakkor iszonyatosan kíváncsi is. Tapasztalatlan a szexualitás terén is, de már fantáziál. Ő az, akinél erre lehet építeni a képzelet játékában. A vágyát így lehet felszítani.

Az Áldozat. Rossz tapasztalatai vannak pasikkal kapcsolatban, ezért különösen bizalmatlan velük szemben. Ezért neki szüksége van arra, hogy bizalmába fogadjon másokat. Ő az, akit a személyes nyíltsággal, őszinteséggel lehet meghódítani. Ha érzi, hogy megbízhat benned és te is bizalmasan beszélsz vele, jó úton haladsz.

A Szépség. Ő az, aki felhívja magára a figyelmet. Minden férfitekintet őt követi. Azonban gyakran éppen ezek a Szépségek szenvednek az izolálódástól, mivel a férfiak nem bíznak bennük. De ők sem bírják, ha a férfiak csak a felszín miatt szeretik őket, habár ezek a nők többnyire maguk is felszínesek. Ők azok, akiket azzal lehet meghódítani, ha a csomagoláson belüli értékeket emeled ki előttük.

A Jóságos Nővérke. Ő az, akinek a barátainak mindig van valami problémájuk. Vonzódik a gyengékhez és elesettekhez. Vérbeli tanítónő, akit boldogtalanná tesz, ha nincs kit nevelni. Ő az, aki mindenkinek segítene, tehát nyugodtan tárd fel előtte midnen bajodat, örülni fog, hogy tehet érted.

A Vénlány. Ő az a típus, aki abból él, hogy mások energiáit kiszívja. Csajozás ide vagy oda, nem muszáj ám mindig mindenkit elcsábítani, aki csak az utunkba kerül!

Az Érzéki. Ő az, aki őrülten jól táncol, és jól tud bánni a férfiakkal, mert megvan hozzá a kellő önbizalma. Ő lenne minden férfi álma. Viszont ő az, akinek magasak az elvárásai: olyasvalakit keres, akivel együtt élvezheti az életet. Mindent, amit a nagykönyv előír.

Legyél Te a legnagyobb élménye!

Te akarsz lenni élete legjobb szexuális partnere? Nem olyan nehéz ez! Csak önbizalom kell hozzá, és az, hogy igazán tudd: mit akarnak a férfiak!

 

Az első lecke: a férfiak szexuális indíttatása sokkal primitívebb, mint a nőké. Így sokszor a férfiaknak való igazán jó szex akadálya sokszor csak a női ösztön. A férfiak sokkal nagyobb változatosságra vágynak, kísérletezésre, új helyekre, kellékekre. Felejtsd el, mi a normális a közvélekedés szerint: vállalj be mindent, aminek nincs különös akadálya nálad.

516bb66a92459c7e8b805a502e58de3c

Nyűgözd le!

A férfiak leginkább a vizuális ingerekre reagálnak: dobd fel azzal, amit lát! A legjobb, ha olyan ingerekkel látod el, amikkel még nem találkozott. Ha elmentek valahova, könnyen izgalomba hozhatod, ha tudatod vele, hogy nem viselsz fehérneműt. Vegyél olyan szexi fehérneműt, amilyet nem szoktál. Szex közben nyugodtan hagyd magadon a tűsarkúdat, de az is felizgatja majd, ha pornót néztek együtt!

Ne gondold, hogy te teljesen elég vagy neki!

Nehéz ezt elfogadni, de a férfiak genetikailag nem monogámok, és mindig új dolgokat akarnak kipróbálni. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg is fog csalni: te is lehetsz neki az újdonság. Amikor arra kér, hogy próbáljatok ki valami újat az ágyban, akkor az bizony az újdonság utáni vágyát jelzi. Sok nő nem hajlandó erre, de te ne fogd vissza magad. Ez a kérés egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem jó neki veled az ágyban! Ha arra a következtetésre jutsz, hogy azért néz pornót, akar szerepjátékot játszani, vagy segédeszközöket bevetni, mert már megunt téged, akkor nagyon tévedsz. Egyszerűen az újdonság varázsára vágyik! És ha vele tartasz, neked is számtalan új élményben lesz részed!

Nem fog rosszul állni!

Partnered régóta kérlel, hogy öltözz kedvéért nővérnek, szobalánynak vagy vegyél fel átlátszó hálóinget? És te azért nem teszed meg, mert meg vagy róla győződve, hogy rosszul fog állni? Ilyenkor elég, ha arra gondolsz, Bridget Jones is hogy elbűvölte az összes férfit nyuszijelmezében! A férfiak az összképet nézik, és egyáltalán nem a problémás területeket veszik észre ilyenkor!

Minden, ami szex

Szexbűnök»
Tényleg a pozitúrán múlik?»
Szex-mítoszok: igaz vagy hamis?»
Csókolózz!»
Erotika-horoszkóp»
Bizarr szex, extra vagy már perverz?»

Új területek felfedezése

Az anális szex egyre elfogadottabb és elterjedtebb, és a férfiakat is nagyon vonzza. Ha nem érzed, hogy semmiképpen nem szeretnél ilyesmibe bonyolódni, akkor tulajdonképpen mi is tart vissza tőle? A megfelelő óvintézkedések betartásával határozottan élvezetes lehet, és biztonságos.

Hagyd ott az ágyat!

Kezdeményezz: próbáljátok ki az összes helyiséget a lakásban. Hidd el, ez a jövőben is szép emlék lesz: jó, ha minden egyes helyiséghez fűződik egy-egy pajzán élmény. Könnyen felizgathatod azzal is, hogy olyan helyeken kezdeményezel, ahol nem tudjátok kiélni vágyaitokat. Így alig várja majd, hogy hazaérjetek – és sokszor nem is maga az ünnep a lényeg, hanem a várakozás, ugye?

 

Mitől lesz igazán jó a szex?

 A felhőtlen és mámorító szex nem a partner képességein, nem a pozíciókon, de még csak nem is a hormonháztartásunkon múlik. Hiszen a szex valójában nem az ágyban kezdődik…

 

x1sktkpturbxy9kyta0yzdmzguyyjlkzmewnzjhzwizogrlowm4ogfiys5qcgeslqmazkznezdncegtbc0dfm0bva

 

Mi kell a jó szexhez? Két ember, akik meglehetős fizikai vonzalmat éreznek egymás iránt, továbbá a lehetőség, alkalom az aktusra, különösebb zavaró körülmények nélkül. Alapvetően ennyiben le lehetne egyszerűsíteni a témát, mégsem pusztán erről van szó. A fizikai vonzalomból természetesen születhet élvezetes együttlét. Ez viszont még nagyon messze van az igazán jó szextől.

A biztonságos szex

Ami ezúttal nem a nemkívánatos terhesség vagy a betegségek elleni védekezést jelenti, hanem valami egész mást: érzelmi és lelki biztonságot. A szex tudniillik lehet egyfajta izgi gimnasztika, vagy lehet egy szeretettel és csodálattal teli, extatikus érintkezés férfi és nő között, ahol mindketten belefeledkezhetnek egymás és a maguk gyönyörébe.

Mindenki eldöntheti, melyik verzió a szimpatikusabb számára, ám aki az utóbbira vágyik, azt nem fogja egy egyéjszakás kalandban megtapasztalni. Ehhez az élményhez két ember olyan fokú közelsége szükséges, amiben teljesen elengedhetik magukat, megnyílhatnak, és szabadon tehetnek bármit, mert tudják, hogy a szívük és a lelkük biztonságban van a másiknál.

Kell-e a férfinak a kötődés?

Igen és nem. Tudjuk, hogy férfi és nő nem egyformán viszonyul a szexhez, így míg a legtöbb nő képtelen a szexre legalább némi érzelmi kötődés nélkül, a férfiaknak ez egyáltalán nem okoz problémát. Ám mivel nem csupán egy kielégítő aktusról beszélünk, hanem igazán jó szexről, más dolgokat is érdemes figyelembe venni.

A férfi alapvetően két „üzemmódban” szexel. Az egyik a klasszikus hím, aki zsákmányt ejt, és azt magáévá teszi, és ebben sokat nem törődik a partnerrel, pusztán a saját kielégülésével. A másik, amikor a szex nem csupán egy fizikai tevékenység, hanem érzelmi kötődést is találunk mögötte. Ez nagyban bonyolítja a kérdést, hiszen egy kapcsolat elején nem ismerjük még annyira a másikat, a vágyait, szokásait, igényeit. És ha „tétje van” a dolognak, ha szeretné a férfi, hogy valóban jó legyen mindkettejük számára az együttlét, már máshogy működik. A szex ráadásul ilyenkor egyfajta megmérettetés, hiszen mindketten tudják, hogy ezen sok múlik egy kapcsolatban. És bár idővel meg lehet tanulni egymást, az még mindig csak fizikailag lesz sokkal jobb, mint előtte.

Az igazán jó szex titka…

Az elköteleződés. Amint a szex már nem egyszerűen egy szenvedélyes fizikai együttlét, hanem két, valamilyen szinten összetartozó ember közös, intim élménye, más szabályok lesznek érvényben. Beleszólnak az egyenletbe az ember gondolatai, érzelmei, kétségei, félelmei, vágyai. Ahhoz pedig, hogy az együttlét igazán felhőtlen legyen, hogy ebben mind a két fél teljesen fel tudjon oldódni, szükség van egy olyan fokú bizalomra, ami nem egyszerűen szimpátián alapul.

Ezt a fajta biztonságot egy olyan kapcsolatban lehet megtalálni, ahol mindketten pontosan tudják és érzik, hogy mit jelent nekik a másik. Van abban valami hihetetlenül felszabadító, hogy az ember tudja, hogy minden reggel a másik mellett fog felébredni. Amikor már nem kell ennek a kétségeivel küzdeni, amikor mindketten fenntartások nélkül adják oda a lelküket és a szívüket is a másiknak, akkor szűnik meg az a feszültség a szexben, ami két különálló univerzumot eredményez.

A test gátlásait ugyanis nem nehéz levetni. Az igazi odaadás viszont – ahogy a szóban magában is benne van – sokkal kényesebb téma. És amíg nem adjuk oda a másiknak magunkat egészen (vagy amíg hagyunk magunkból máshol pár darabkát), addig a szex lehet nagyon jó egy megfelelő partnerrel. De a nagyon az még nem az igazán…

 

Forrás: anna.hu

Flörtölsz vagy sem? A csillagjegyed elárulja!

Az a huncut kis összemosolygás a sorban, a véletlen érintés, a bók. Az egész napunkat bearanyozhatja, még akkor is, ha már komoly párkapcsolatban élünk, és eszünk ágában sincs új területeken hódítani. Azonban időnként jól esnek ezek az apró kis flörtök, hiszen tudjuk belőlük, hogy még mindig vonzók vagyunk a másik nem számára. Ha pedig éppen egyedülállók vagyunk, akkor a napunk bearanyozása mellett akár egy új, szép szerelem kezdetét is jelenthetik…

 

kalium-a-sziv-fontos-asvanyi-anyaga

Azonban nem vagyunk egyformák, mindannyian egy kicsit máshogy kacsintgatunk az ellenkező nem tagjai felé, számos tényező, többek közt a temperamentumunk függvényében, amit sokak szerint a születésünkkor az égen lévő csillagállás befolyásol.

Nézzük hát, mit mond el flörtölős énünkről a csillagjegyünk!

Kos:

A „merészség” a középső neved. Szexis vagy, és ezt nem is félsz megmutatni, a hangsúlyos dekoltázs, a formákat kiemelő öltözet, a tömegből kirívó frizura megjelenésed alapértelmezett elemei, melyeket alkalmasint magas sarkakkal, élénk színekkel fokozol. Mindezt hetyke és szellemes stílussal ötvözöd. Egyszóval nem lehet nem észrevenni.

Ha valakin megakad a szemed, nem sütöd le szégyenlősen, a magad egyenes módján elkapod az illető tekintetét.

Őszintén szólva sokakra ijesztőn hat az általad keltett határozott összbenyomás. Ne foglalkozz velük, neked még egy flört erejéig se valók a „nyuszikák”, igazi erős, bátor, kihívást jelentő hódításokra van szükséged!

Bika:

Édes és érzéki flörtélményben részesíted azokat, akik felkeltik az érdeklődésed. Olyan finom módszerekkel szövöd a hálód, mint egy-egy halk sóhaj, egy finom érintés. Közben figyeled, vajon mit váltasz ki a másikból, milyen érzelmek tükröződnek az arcán. Ha ezzel már tisztában vagy, jöhet az intellektuális sík is.

Mivel rendkívül erős érzékiség árad belőled, tulajdonképpen a kisujjad se kell megmozdítanod, hogy körbeudvaroljanak. Csak mosolyogj, és készülj fel a hódolók hadára!

Ha pedig még keresed az Igazit, és randira hívnak, akkor éttermet, cukrászdát, fagyizót válasszatok, ahol a finom kényeztető falatoknak köszönhetően még jobban érzed magad, és még jobban felszabadulsz.

Ikrek:

Szellemességed és feleselős stílusod leghatásosabb flörtfogásaid. Senki se bánik olyan jól a szavakkal, mint az Ikrek jegy szülöttei, és te ezt teljes mértékben ki is használod, ha valaki akár csak egy szikrányit is felkelti az érdeklődésed.

Mivel a fizikai vonzóság mellett az intellektus is rendkívül fontos számodra, a flört csak akkor dob fel, ha ezen a szinten is megbizserget. Ha pedig valaki szeretne komolyabb kapcsolatba kerülni veled, akkor bizony fel kell rá készülnie, hogy bírnia kell hihetetlen tempódat, és időről-időre képesnek kell lennie megújulnia, ha ébren akarja tartani köztetek a lángot.

Extra flört tipp: mondanivalódat szívesen fested alá beszédes kézgesztusokkal, ne fogd vissza magad akkor se, ha éppen flörtölsz!

Rák:

Elbűvölő és kényeztető flörtpartner lakozik benned. Már amikor hajlandó vagy kibújni a kis páncélodból és megmutatni a világnak, milyen érzelmi mélységek és micsoda empátia lakozik benned.

Mindez ott van a tekintetedben, csupán arról kell gondoskodnod, hogy ne süsd le a szemed folyton, hanem igen is nézz bele a másik ember szemébe. Azt a kis apró, mindent tudó mosolyod se rejtsd el, mindenki tudni szeretné, milyen titkok rejlenek benned!

Ha pedig szóban is folytatódik a flört, akkor remek hallgatóságra találhat a személyedben, és mikor feloldódsz, azt is megmutatod, hogy van neked egy rendkívül finom humorérzékkel megáldott, szórakoztató oldalad is.

Oroszlán:

Párját ritkító drámai érzéked átszövi a mindennapjaidat. Bárhol is jelensz meg, ott egyből minden szem rád szegeződik, és nem azért mert bohócjelmezben vagy, egyszerűen a kisugárzásod hat így. Ami pedig a romantikus életed illeti, nem félsz kimutatni, ha valaki felkeltette az érdeklődésed.

A már említett karizmádnak köszönhetően sokszor elég csak ránézned a kiszemeltedre, és máris fellobban az a bizonyos szikra, még akkor is, ha csak egy pillanatig tart, mert utána mind a ketten mentek tovább a saját utatokon.

Esetedben az se kizárt, hogy amíg nem bonyolódsz komoly kapcsolatba, addig egyszerre több vasat tartasz a tűzben, és csodával határos módon a potenciális partnerek nem orrolnak meg rád. Hogy is lehetne haragudni rád, mikor oly szórakoztató vagy és oly nagylelkűen tárod fel a szíved?

Szűz:

Bár rendkívül visszafogott vagy, szexuális kisugárzásod mégis szinte süt. Az azonos neműek ezt bizony gyakran nem nézik jó szemmel, hiszen érzik, hogy személyedben erős vetélytársra leltek a flörtölős-hódítós játékban.

Ha mégse tobzódnak körülötted az udvarlók, azt annak köszönheted, hogy tartózkodó, hűvös viselkedésed elbátorítja őket. Ám ha mégis összeszedik a bátorságukat, és kicsalják tőled azt a bizonyos mosolyt, akkor nagy megtiszteltetésnek érzik, hiszen mindig az a legédesebb gyümölcs, amiért megküzdünk.

Aki pedig többé válik futó flörtnél, az rá fog jönni, hogy létezik egy hihetetlenül spontán oldalad is.

Mérleg:

Már pusztán ha rád néz az ember is mosolyogni támad kedve.

Kecses vagy, mesterien bánsz a szavakkal, és mindig tudod, hogy mit tegyél, ha hirtelen vonzerő fokozásra van szükséged. A szerelem, a romantika a lételemed, ami nem csoda, hiszen az ezen minőségekhez köthető Vénusz uralja a jegyed.

Ha valaki közelebbről is megismer, rájön, hogy a szívesen flörtölő, bárkire kedvesen rámosolygó külső nem csak egy felvett maszk, hanem mélyen belülről fakad, hiszen szereted megosztani a javaidat, így a mosolyodat, kedvességedet is másokkal.

Skorpió:

A flört mestere. Ha ennek a jegynek a szülötte vagy, minden bizonnyal hatalmas flört eszköztárral rendelkezel, amit rendre használsz is. Ha kell finom bársonyként burkol körbe a szexisséged, máskor meg igazi dominaként veted be magad.

Gyakran csak a vadászat öröme miatt flörtölsz, akkor is ha az illető tulajdonképpen egy szikrányit se mozgatta meg a fantáziád.

Uralkodó bolygód a Plútó segít, hogy pillanatok alatt bárkit az ujjad köré csavarj. Ha pedig a szíved és a lelked is beleadod a hódításba, akkor szinte képtelenség ellenállni mágikus vonzerődnek.

Nyilas:

Amikor előbújik belőled a vadóc gyerek, és játszani akar, akkor mágnesként vonzod a románcot. Az ilyenkor felszabaduló könnyed energiáid igazán kellemes flörtpartnerré tesznek, tiszta móka és kacagás a társaságodban lenni.

Veled a szóból se lehet kifogyni, hiszen mindig tele vagy friss pletykával, tudod kivel mi történt, és a világ dolgaiban is tájékozott vagy.

Időnként stílusod provokatívvá válhat, ha rád jön, akkor szabályosan sportot űzöl az ugratásból – vigyázz erre nem mindenki vevő.

Legnagyobb erősségeid a flört-szcénában, hogy mindig elő tudsz rukkolni valami meglepő, váratlan dologgal, illetve pontosan tudod, mikor érintheted meg a másik ember játszi könnyedséggel anélkül, hogy zaklatásnak venné.

Bak:

A szempilla rebegtetés, a zsebkendő leejtése nem a te világod. Egyenes vagy, nyíltan kifejezésre juttatod, ha valaki akár csak egy pillanatra is megfogott. Sokan vissza is riadnak ettől, de sebaj, a nyuszikák nálad egy laza flört erejéig se jöhetnek szóba.

Bár kimérten, leginkább a kispadról szereted szemlélni a világot, hűvösséged sokan kifejezetten izgatónak tartják, szeretnék tudni, ki is bújik meg az áthatolhatatlannak látszó páncél mögött.

Aki veszi az első akadályokat, az észreveheti, hogy nem is vagy te olyan sóbálvány, ha a szavaid nem is, a szemeid, az apró mozdulataid, mint a hajadba túrás, csípőd könnyed végigsimítása elárulnak.

Ha pedig valaki igazán lángra tud lobbantani, az biztos lehet benne, hogy tartós érzelmeket csiholt benned.

Vízöntő:

A tömegbe olvadás távol áll tőled, különc vagy, és ezt vállalod is. A flörtölésben is. Tőled senki se számítson szokványos megnyilvánulásokra, pirulásra, romantikus csacskaságokra. Már az első pillanattól kezdve utánozhatatlan stílusban jelzed, ha valaki bejön.

Különösen akkor vibrálsz, ha nagyobb társasággal vagy, és szellemességeddel szórakoztathatod a potenciális partnereket.

Ha a flört intimebb viszonnyá fejlődik, a fizikai vonzóságot az intellektus könnyen felül tudja írni, ugyanis számodra rendkívül fontos, hogy szellemi téren is kielégítő legyen a kapcsolatod.

Halak:

Fantázia és flörtölés – ha a Halak jegyében születtél, ez a két dolog könnyen összeolvadhat nálad, egyfajta mágikus kisugárzást vonva köréd.

Kicsit szégyenlős vagy, így megeshet, hogy ha olyasvalakivel találod magad szemben, aki tetszik, elakad a szavad.

Azonban ha végül összeszeded a bátorságod, és megszólalsz, akkor mindenki csupa füllé válik, hiszen hangodban ott vibrál a rendkívül érzékeny lelked.

Mások hajlamosak kivetíteni rád a vágyaikat, olyannak látnak téged, amilyennek akarnak. Ezt a flörtölésnél arra használhatod, hogy különböző szerepekbe bújsz, azonban vigyázz ne ragadj beléjük, ne feledd el, ki is vagy valójában!

Forrás: cotcot.hu

Néhány dolog, amit nem értünk a férfiakban…

Gyakran halljuk a férfiaktól, hogy nem értik a nőket, a nők gondolkodásmódját, a női logikát, már ha azt logikának lehet nevezni, amire a férfiak gondolnak velünk kapcsolatban. Nos, a férfiak sem olyan egyszerűek, mint egyesek hiszik, ők is tesznek érthetetlen dolgokat, gesztusokat, és alapból vannak fura berögződéseik, melyeket, úgy látjuk, genetikusan kaptak, hiszen erre születni kell, nem lehet megtanulni. Nézzük hát!

 

Néhány dolog, amit nem értünk a férfiakban

 

 Miért kerül a sör minden esetben be a hűtőszekrénybe, míg a vaj a pulton kuksol?

Hogy lehet az, hogy miután megkente a kenyerét a férfi, a vajat a pulton felejti, de ha lát egy üveg sört, azt nyomban a hűtőbe süllyeszti? Nem beszélve arról, hogy női segítségre van szüksége, ha a tejet keresi a frigóban, de a sört azonnal megtalálja, sőt, nem is keresi, ha bekötött szemmel nyúl a hűtőbe, akkor is azonmód rálel.

Miért gondolják, hogy a zokni eldobható/újrahasznosítható termék?

A férfiak valamiért szétdobálják a zoknijukat. Érthetetlen, hogy miért éppen a zoknit, nem a gatyát, nem a pólót, a zoknit. A büdöset, nem büdöset, több naposat, frisset, mindegy, de soha nem találnak bele a szennyestartóba.

Miért nem tudják bekapcsolni a mosógépet és a mosogatógépet?

Érdekes, hogy a legtöbb férfi műszaki zseni, minden szerkezetet tökéletesen kezelnek, ők tanítanak meg bennünket a szórakoztató elektroniai cikkek, a mobiltelefon, a tablet, az isten tudja még mi minden használatára, de ha arra kérjük őket, hogy kapcsolják be a mosógépet, akkor kiskutya tekintettel közlik, hogy halvány gőzük sincs, hogyan kell kezelni azt a fránya masinát.

o-MAN-DOING-LAUNDRY-facebook

Miért hiszk a férfiak, hogy az IKEA maga a pokol kapuja?

Persze, nem csak az IKEA, hanem minden vásárlásra alkalmas hely taszítja, szinte sokkolja a férfiak többségét. Emlékeztek? Nem olyan régen egy kínai pasas leugrott a bevásárlóközpont harmadik emeletéről, mert a barátnője úgy döntött,  meglátogat még egy üzletet. Ez ennyire fáj?

Miért nem bírnak soha útbaigazítást kérni?

Észrevettétek már, hogy bárhová mentek, és nem találjátok az utat, benneteket kér meg a férjetek, barátotok, hogy kérdezzétek meg az irányt egy járókelőtől? Hm? Ő inkább keringene még 500 kilométert, vagy tenne 147 újabb kört, de akkor sem kérdezne meg senkit a helyes útról.

Miért nem találják a pénztárcájukat és a kulcsaikat?

Te nézed végig a ruháit, te kérdezed, hogy mi volt rajta tegnap, gondolod végig az esétjét, túrod fel az összes lehetséges helyet, míg ő tanácstalanul toporog, hogy mennie kéne, de nincs meg a slusszkulcs. Miért?

Miért hiszik azt, hogy több személyiségünk van, és soha nem fáradunk el?

Az egyik pillanatban megmenteni való kislányként kezelnek, a másikban elvárják, hogy lecseréljük a kocsin a kereket, majd főzzünk egy fullos csirkepaprikást, végül szexi pózban várjuk az ágyban az esti akciót… 

nokorszak.hu

Légy istennő az ágyban!

A legtöbb nő nemcsak a mindennapokban, hanem az ágyban is a lehető legjobb akar lenni. Biztosan te is vágysz arra, hogy végre azt mondja a párod, hogy egy igazi “szexistennő” vagy. Nézzük mit kell ehhez tenned!

 

 Bármilyen meglepő, de az első és egyben a legfontosabb teendőd az, hogy levetkőzd a gátlásaisat! Ahhoz, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudd nyújtani az ágyban nem lehetsz görcsös, és félénk, épp ellenkezőleg: egy igazi, határozott nőnek kell tűnnöd! Ne légy passzív résztvevője a szexuális együttléteiteknek, hiszen ezzel a párodnak és persze magadnak is ártasz, mert egyikőtök sem fogja úgy élvezni a szexet, ahogy tudnátok, ha elengednéd magad.

legy_istenno_az_agyban_

Ha egy igazi szexistennő akarsz lenni, el kell fogadnod magad – a testedet – olyannak amilyen, elégedettnek kell lenned magaddal, a gátlásokat le kell vetkőznöd és el kell lazulnod. Hagyd, hogy dolgozzon a fantáziád, és ne ijedj meg, ha valami új ötleted támad, valami, amit kipróbálnál, de nem mersz szólni. Ha ezeket betartod, akkor sokkal felszabadultabb leszel, és sokkal izgatóbb látványt fogsz nyújtani a partnerednek, aminek köszönhetően minden egyes veled töltött együttlétet imádni fog!

Ahhoz, hogy folyamatosan fenntartsd a szexistennő szerepét, muszáj lesz gyakrabban átvenned az irányítást. Legyél te felül, és mutasd magad nagyon magabiztosnak, hiszen a pasik imádják – főleg szex közben – ha egy igazi magabiztos vadmacska veszi át az irányítást. 🙂 Ezzel te is jobban fogod élvezni az együttlétet, hiszen egy idő után már valóban magabiztosnak fogod érezni magad. Felejtsd el a tabukat, és meglátod, hogy te leszel a lehető legnagyobb szexistennő!

 siccpasik.hu – Dezső Kata

33 érdekesség a szexről, amit eddig nem tudtunk…

A szexet csinálni kell, nem beszélni róla. Azért olvasd el ezt a néhány érdekességet, amit tutira nem tudtál ezelőtt…

71430-w

01. A szex fájdalomcsillapító hatással van. Különösen jó fejfájás ellen.

02. Álló helyzetben az átlagos péniszméret 13 és 18 centiméter között van.

03. A sperma tökéletes arckrém lenne, mert nagyon jó ráncok és pattanások ellen is.

 04. 250 millió spermium van egy teáskanálnyi spermában.

05. Az 1450-es években a ma erotikus játékeszközként használt fanszőrzet parókát egészségügyi okok miatt használták.

06. A férfi ejakuláció átlagsebessége 45 km/h.

07. Egy teáskanál sperma 5 és 25 kalória között van.

08. A vibrátort a 19. században a ‘hisztéria’ nevű “betegség” ellen találták fel.

09. A férfiak orgazmusa átlagosan 22 másodpercig tart.

10. Anőké pedig 18 másodpercig.

71431-w

11. Az antidiuretikus hormon miatt olyan nehéz először pisilni szex után, mert az megpróbálja megakadályozni azt.

12. A zellerben található feromonok nem csak a férfiak vágyát ébresztik fel, de a nők számára is még vonzóbbá teszik azokat a férfiakat, akik gyakran fogyasztják ezt a zöldséget.

13. A férfiaknak átlagosan 11-szer van erekciójuk.

14. A szextől bizonyítottan jobban alszunk, csökkenti a vérnyomást és a stressz ellen is jó.

15. A nyugalmi helyzetben lévő átlagos péniszhossz 10 centiméter.

16. Időszámításunk előtt 1850-ben az ókori egyiptomiak krokodilürüléket használtak fogamzásgátló gyanánt.

17. Orgazmus közben a pulzusunk átlagosan 140 és 180 között van.

18. Egy felmérés szerint a férfiak 44%-a, a nőknek pedig csupán 38%-a próbálta már ki az anális szexet legalább egyszer.

19. Szex közben a herék 50%-kal megnőnek.

20. Az átlagos hüvelyhossz 7-10 centiméter, de izgalmi állapotban a duplájára is megnőhet.

71429-w

21. Az alkohol, az ananászlé és más egzotikus gyümölcsök leve megváltoztathatja a sperma ízét.

22. Férfiaknak orrdugulás ellen jó megoldás az ejakuláció.

23. A csiklóban több mint 8000 idegvégződés található.

24. Vannak olyanok, akik szexuálisan vonzódnak tárgyakhoz. Egy nő például különösen vonzódik valamiért az Eiffel-toronyhoz.

25. A G-pontot angolul régen ‘Whipple Tickle’-nek nevezték, ami valami olyasmit jelent:”Csiklandozásra megnagyobbodó”. Beszédes név. 🙂

26. Becslések szerint egy férfi élete során 14 liter spermát termel.

27. Létezik egy formicophilia nevű fétis, amit azokra az emberekre mondunk, akik azt élvezik, ha rovarok mászkálnak a nemi szervükön.

28. Egyes tudósok szerint a maszturbálás jó depresszió ellen, a közben termelt endorfinok miatt.

29. A férfiak 51%-a, a nőknek pedig 43%-a kipróbálta már az orál-anál szexet.

30. A vaginában ugyanaz a folyós, krémes állagú anyag található meg, ami a cápák májában is. Ez pedig a szkvalén.

31. Kutatások bizonyítják, hogy a 40 év alatti férfiaknál a merevedési problémában nagyban közrejátszik a pornográfia.

32. A vagina kieshet a helyéről. Ilyenkor mondjuk azt, hogy megsüllyed a nemiszerv.

33. Az orgazmus meghosszabbítja az életünket.

 

Forrás: www.joy.hu

 

Popsiszemle: 11 női fenékfajta

„Hű, micsoda feneke van” – gyakran hallható az előbbi mondat (és különböző változatai), amikor egy jó popsival megáldott hölgyet néz meg a férfiember. No, de lássuk csak, formájuk, kinézetük alapján ki hogyan vélekedik a női tomporokról, melyik a nyerő, a kerek, a feszes, a ruganyos, és melyik áll (vagy ül) a sor végén? Popsi projekt indul.

 

1606_bigger

Átlagos

Se nem kicsi, se nem nagy, se nem feszes, se nem löttyedt, se nem kemény, se nem puha stb., azaz átlagos. Férfitársaim nem túl határozottan, de bólogattak, amikor soroltam a „normálfar” sajátosságait. Elfogadható, jó, alakítható – hangoztak a válaszok. Ebben többnyire mindenki egyetért. Jöhet a következő!

Nagy

Ez esetben már megoszlottak a vélemények. Van, akinek bejön a nagy fenék. Hozzátéve ezt, hogy a közepesen nagy még lehet vonzó. Beolajozva akár szexinek is mondható – hangzott a megjegyzés. Ugyebár ízlések és pofonok, a másik tábor a becses fertályokból a kisebbet részesíti előnyben. Van mit fogni a nagyon, és különben is, ha tetszik a csaj, lényegtelen ez a kis „apróság” – jó érv, végül is ez a legfontosabb, ha bejön a nő, akkor ez már elhanyagolható. Százalékban: negyven a közepesen nagy mellett van, a többi nem mondott kategorikusan nemet, de inkább a kisebb méretek felé húzna.

Kicsi

A nagyon kicsi nem jó, hiányérzetet ad – így szól az egyik vélemény. Kontra is van: Az ilyen ülep izgató. Harminc százaléknak tetszett a baráti társaságból a kicsi tompor, a többi ugyan nem elutasító ez ügyben, de ha választani lehetne, inkább voksolnának a teltebb formák mellett.

Kerek

Női popsi témában az ideális szinonimája. Éppen ezért többnek ez egyfajta elérhetetlen „eszmény”. Néhányan akerek popót a beképzelt nővel társítják. Számomra felfoghatatlan, miért. Talán azért, mert a gömbölyűséget hosszú munkával érte el a nő, és megválogatja, kivel szeretne lenni, esetleg egy hozzáhasonlóan jó, szép külsőre törekvő férfival? Megfigyelhető, azok a férfiak, akik edzőteremben sportolnak, inkább a kerek popsijú nőkre buknak és azok viszont, a sportos testalkatú fickókra. (Természetesen van kivétel.)Nyolcvan százalék a kerek mellett van.

szexi fenék

Lapos

Hasonló az eset, mint a kicsi popsinál. Közel harminc százalék mondja rá, hogy nincs baj ez ilyen típusú tomporokkal, a többi közül van egynéhánynak olyan barátnője, amelyik lapos fenekű. Ez van. Bizonyos pózoknál ez észre sem vehető. És különben is. 

Kidomborodó

Ebből a fajtából a túlságosan kidomborodóra kell gondolni ez esetben. A nagyobb és a kerek popsi egyvelege. Talán ezért nem volt egy zokszó sem, sőt, érintés és látvány szempontjából is megfelelő. Van, akinek túlzás, de nem sokan utasítanának el egy ilyen formájú popsival rendelkező hölgyet. Közel nyolcvan százalék úgy gondolja, bőven belefér az elfogadhatóba.

Széles

A széles fenék is lehet vonzó, nem szabad kizárni az esélyét – nos, ez jól hangzik, de a számok mást mutatnak. Nyolcvan százalék nemmel reagált a formára, ám ez nem azt jelenti, hogy ha az összhatás jó, kizáró ok lenne a széles popó. Nem az, de nem is előny az elmondottak alapján.

Alma- vagy körteformájú

Az alma kevésbé volt szimpatikus, a körte viszont annál inkább. Míg az előbbinél negyven százalék gondolta jónak, addig utóbbinál több mint hetven vélekedett pozitívan. A körte formásabb – így hangzott az egyik érv.

Ápolt

A szőrtelenített fenék kellemes látványt nyújt. Simasága jó érzést kelt. Döntő többség az ápoltság mellett döntött. Anarancsbőrrel nincs akkora baj, mint amekkorát a nők gerjesztenek maguk körül, legalábbis a válaszok alapján jelenthető ez így ki.

 

Forrás: men.hu

A virtuális szex egyszerű és gyors…

Akinek munkaeszköze a világháló, kikerülni sem tudja a cyber tér eszközeit – chat, mail, internettelefon, webkamerás kapcsolat – s szinte semmi nem választja el attól, hogy ezeket saját szexuális szükségleteinek szolgálatába állítsa. Molnár Tamás szexuálpszichológust kérdeztük arról, hogy a szakember szemével mennyire torz vagy normális a virtuális szexualizálás.

1831133_9ced3bf59c6970a38083d2463732ad4b_wm

A modern ember szexuális életében a kibertér egyre inkább teret hódít. Szexelünk chaten keresztül, webkamerán át, de sokan attól sem riadnak vissza, hogy a virtuális világ előtt vetkőzzenek. Nem estünk át a ló túlsó oldalára?

Úgy gondolom, a korszerű informatika és kibernetika összességében pozitív hatással van a szexualitásra. Egy újabb lehetőség a szexuális kapcsolataink, a szexuális viselkedési repertoárunk bővítésére. Például távol lévő párunkkal minden probléma nélkül szexuális vagy szexuális jellegű kapcsolatba léphetünk, de ma már arra is van lehetőség, hogy valós időben, egymás szeme láttára, szexuálisan kommunikáljunk, sőt, bármilyen furcsán hangzik is, akár –fizikailag – meg is érintsük egymást.

Miben rejlik ennek a műfajnak a különlegessége?

Az újszerűsége mindenképpen vonzó. Sokak számára eddig elképzelhetetlen volt az a fajta szexuális élmény, amit az internet, a webkamerák és a számítógépekhez csatlakoztatható kibernetikai eszközök nyújtanak. Kihívás  lehet azoknak, akik kíváncsiak az újszerű szexuális élményekre. Valamilyen értelemben praktikus is. Hiszen egyszerű, gyors, kevésbé macerás.

Az internettelefonnál kihasználható, hogy halljuk a partner hangját, halljuk, ahogyan felizgul, ahogyan elélvez. Egymást irányíthatjuk, és érzéseinkről, vágyainkról hallhatóan is beszámolhatunk. Ha ehhez egy webkamera is társul, valósidejű hang és élő vizuális kapcsolatra van lehetőség. Chatnél, e-mailnél a hangot nélkülözzük, viszont megfontoltabban fogalmazhatunk.

A kibernetikai eszközök továbbfejlesztett változatai, a távirányítható vibrátorok, műkarok, robotok akár utánozhatják is azokat a mozdulatokat, amit csinálok. A páromnál egy segédeszköz ugyanezt csinálhatja vele. A többi már a fantázia dolga. No és hogy a kibernetika fejlődése nem visszafordítható.

Ezekkel az eszközökkel nem csap át a szexualitás egy személytelen, gépesített aktusba?

A munkásokat felváltó gépeket, a televíziót, a számítógépet, az internetet is embertelennek, személytelennek ítélték, amikor megjelentek. De hozzá kell tenni, bizonyos szempontból a kizárólagosságuk, például a tévénézésre beszűkült tevékenység, információ- és tapasztalatszerzés bizonyos képességeket beszűkíthetett.

Ön szerint a cybersex valóságos szex?

Ez maga a valóság. A valóság egyik része. Hiszen létezik, hiszen működik. Lehetnek olyan extrém formái, amik torzak, vagy torzítanak. Ugyanúgy, mint az ágyban, a vágyainkban, az álmainkban is lehetnek torz élményeink. De nem mondhatjuk ki, hogy a cybersex az egy torz szex, csak azért, mert nem hús-vér, vagy mert nem jár a barátnő közvetlen test-testközelségével.1831171_05a9664f513054ae0f8e635d394809ac_wm

A virtuális térben sokkal többet adunk, sokkal több mindent vállalunk be, mert egyfajta szerepjátékot játsszunk. Nem áll fenn annak veszélye, hogy a valós életben nem tudjuk majd kielégíteni partnerünket?

A lehetősége fennáll. Csak ennek valószínűségét ne túlozzuk el! Ha már jól működött a szex, ritka ez az átszokás. Szükségem lesz a páromra az ágyban is. És miért teljesítenék ott rosszabbul? Talán mert a virtuális térben erősebb, változatosabb ingerek érnek? A feleségemmel bizonyos pozíciók fizikálisan is lehetnek erősebbek, gyorsabbak.

Minek köszönhető, hogy a virtuális térben sokan megszabadulnak gátlásaiktól, bevállalósak és merészek lesznek? A kibertér ilyen szempontból védőhálóként is szolgál? Egyfajta biztonsági faktor?

Ez nagyon egyedi. Ezért nem tudok erre általánosságban válaszolni. Itt az egyén motivációit, személyiségét kellene már boncolgatni.

Elsősorban kiknek jön be ez a műfaj?

Többek között azoknak a pároknak, akik egy ideig távol élnek egymástól. Azoknak, akiknek meg van ehhez az anyagi lehetőségük és felszerelésük is.  Azoknak, akik a kibernetika világában nőttek fel, akik fiatalabbak, nyitottabbak. De azoknak is, akiknek nincsenek előítéleteik.

A virtuális térben van megcsalás?

Kérdezzük meg a nőket: igen, mert nem velem foglalkozik. Mert én biztosan nem vagyok olyan izgató, miért nem mindig velem csinálja, ha én is ott vagyok…

És igen a válasz, ha emiatt a férfinak bűntudata van, hogy ezzel megcsalta a párját. Ahogy az a fantáziáiban vagy akaratlan álmokban is gyakran előfordul.

Vannak veszélyei? Fennáll az addikció lehetősége?

Határozottan igen! Lehetnek túlzásai, torz megnyilvánulásai, patológiás alkalmazásai ezen lehetőségeknek, eszközöknek. Ez a helyzet például abban az esetben, ha valaki kizárólag ezt részesíti előnyben vagy másokat zavar ezzel, felháborítóan alkalmazza. Visszaél vele. Mindezek mellett leginkább a függőség veszélye áll fenn, amit mindenképp kezeltetni kell. De ma már erre is vannak megoldások.

Vagyis egészen addig egészséges ez a műfaj, amíg normális keretek között tudjuk tartani?

A normális szót kerülni szoktam, mert értékelő előítéletet sugall. Inkább a természetesség szót alkalmaznám. És hogy ez a tevékenység maradjon spontán, ne legyen görcsös, ne kísérje szorongás vagy bűntudat. A párunkkal is egyeztetnünk kell ezt, ami sokszor nem is olyan könnyű.

Milyen terápiás lehetőségek állnak rendelkezésre?

Vannak olyan szakemberek, pszichológusok, pszichiáterek, szexológusok, akik addiktológiából már évek óta megszerezték a felsőfokú szakvizsgájukat, és egyben jártasak a gyakorlati pszichoterápiában. Pszichoterápiás lehetőség lehet például a feltáró terápia. A dinamikus, belső mozgatóerőket elemző terápia. A viselkedésterápia, ahol kioltom a rossz reakciót, helyette megerősítek egy más, kívánt viselkedési módot…és így tovább. Bár néha az antipszichotikumok, feszültség- és kényszeroldó gyógyszerek is segíthetnek.

Mit gondol, mi jöhet ezek után? Eljön az idő, amikor tényleg robotokkal fogunk szeretkezni?

Igen, de olyan értelemben, hogy robotokkal is, meg a hús-vér párommal is az ágyban. Bár akkor a hozzávalókat már nem is fogják robotnak és ágynak hívni.

 

Forrás: divany.hu

Kapd el egy éjszakára!

A szex olyan, mint az étel, néha szegényesen étkezünk, és néha királyi étlapról válogatunk. De mindkettőt nagyon alaposan mérlegelned kell. Az egyéjszakás kaland legyen forró, biztonságos és mindenképp úgy történjen, ahogy te szeretnéd!
2cf9b722af0b6bf95d85960dff664700
 
 Na de kivel?
Mindenkiben felmerül ilyenkor az exxel vagy egy baráttal való affér. De gondoljuk végig, hogy valóban megérné emiatt egy jól működő kapcsolatot felrúgni, vagy valaki hűséges és megértő barátságát elveszíteni? Próbáljunk bölcs döntéseket hozni. Ha esetleg egy munkatársat választanál, másnap rém kínos szituációba keverednél az irodában. Ha pedig egy vadidegen férfit választasz, mindenképp tudd, hogy hol fog végződni vele az este és biztosítsd be magad azzal, hogy a barátaidat is felvilágosítod, hogy hol találhatnak meg. Hidd el, ez egyáltalán nem paranoiás viselkedés, mindig legyen egy vészforgatókönyved, vagy egy megbízható ismerősöd, akitől bármikor segítséget kérhetsz.
 
A démoni ital
Sokszor az alkohol a kulcsa annak, hogy egy ilyen éjszakán levetkőzd gátlásaidat és a hancúr után vidáman ébredj másnap reggel. De beleeshetsz abba a csapdába is, hogy teljes emlékezetkieséssel találd szembe másnap magad. A csúcsot csak úgy érheted el, ha mértéktartó vagy és így minden egyes pillanatát élvezni fogod az együttlétnek. Egy-egy erősebb ital után inkább igyál egy üdítőt. És a legfontosabb, hogy mindenképp kerüld el a bort, a whiskyt és a konyakot, mert ezek az italok felelősek a legrosszabb pillanatokért.
 
Döntsd el, mit akarsz!
Ne ígérj olyan dolgokat, amiket nem tudsz, vagy nem akarsz teljesíteni. Mindenképp légy egyenes és határozott. Ha magányos vagy, a szex előtt tisztítsd, nyugtasd meg magad érzelmileg, így nem fog megviselni a futó kaland, és jól fogod magad utána érezni. Hisz ez a cél.
 
Ne zavarjon a választásod!
Reggel rájössz, hogy a srác nem is annyira vonzó, vagy olyan koszos a szobája, hogy a fürdőszobáig sem mersz elmenni mezítláb? Maradj udvarias és kedves. Később majd tudsz panaszkodni és a barátaiddal is kibeszélheted az összes körülményt. És ha másnap reggel partnered úgy viselkedik, mint egy őrült, gyorsan öltözz fel, köszönd meg az együtt töltött időt és minél gyorsabban lépj le a helyszínről.
 
Hazafelé 
Mindenkivel ez történik egy ilyen este után. Elindulni hazafelé, a tegnapi, dohányfüsttől bűzölgő ruhában… Leinteni egy taxit, ahol a sofőr magasabbra húzza a szemöldökét, mint száz másik ember… Ilyenkor nem érezzük magunkat a helyzet magaslatán. De ez alól nem is lehet kibújni. Ezt a fél órát sajnos túl kell élni!
 
De végül…
Mindig lesznek olyan emberek, akik az egyéjszakás kalandokat lenézik és elítélik. Kezeld őket higgadtan és tényszerűen, csak régimódiak és talán féltenek. Ha mértéktartó vagy, és ügyelsz a biztonságra, nem iszol annyit, hogy ne tudnád, mi történik veled, akkor miért ne lehetne egy forró estében részed?

5 csapda, amelyek tönkreteszik az újrakezdett kapcsolatot…

Felmelegítve csak a töltött káposzta jó – tartja a mondás. Vajon valóban így van? Mikor érdemes még egyszer nekifutni, és mikor tesszük jobban, ha inkább messze szaladunk?

2034_2_1352985953

 

Újrakezdés=újra szakítás? Vannak kivételek!

 

Nem véletlenül alakult ki a „felmelegítve csak a töltött káposzta jó” népi bölcsessége – számos tapasztalat mutatja, hogy az újrakezdett kapcsolatok legtöbbször kudarcra vannak ítélve. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének kivételek, és ne lehetne happy end a történet vége. Hiszen ahány szakítás, annyiféle ok a háttérben:  könnyedén előfordulhat, hogy olyan problémák miatt mondatott ki az „isten veled”, amelyek megoldásra találtak azóta vagy a két fél képessé vált a gondok kezelésére. Nincs tehát rögtön halálra ítélve a kapcsolat, csak azért, mert újrakezdtétek. Ám vannak sarkallatos pontok, amelyeken egészen biztosan elbukik az újrapróbálkozás – lássuk, melyek ezek!

5 csapda, amelyek tönkreteszik az újrakezdett kapcsolatot:

1. A régi sérelmek újra előkerülnek

Megbocsátani meg lehet a dolgokat – elfelejteni nem. Ez sajnos mindig így van, ám az újrakezdésnél különös jelentősége van: ha egy-egy vitánál folyton felemlegetődnek a régi sérelmek, az bizony előbb-utóbb teljesen aláássa a kapcsolatot. Ha már újrakezdtétek, kezdjétek tiszta lappal – már amennyire ez lehetséges. Alapszabály legyen, hogy csak a jelenlegi gondot taglaljátok, és ne kerüljenek elő a régi ügyek!

2. Az egyik fél lesz a nyeregben

Ha a régebbi kapcsolatban az egyik felet értek folyamatos sérelmek vagy egy nagyobb (pl.megcsalás), könnyen kialakulhat a felmelegített viszonyban a felsőbbrendű-alsóbbrendű szereposztás. A sértett fél „kegyelmévé” válik az újrakezdés – a sértő pedig „meghúzza magát”. Ez egy darabig mehet is a „büntetés” szellemében – ám egy idő után egészen biztosan fellázad az elnyomott. Eszébe jut majd, hogy más társsal tiszta lappal kezdhetne, hogy egyenrangú félként kezelnék, netán még fel is néznének rá. És kétségtelenül a látómezejébe fog kerülni egy olyan ember, akivel ez lehetséges is lenne – és ha nem is vág bele a felkínált kapcsolatba, rájön, hogy van még sansza az életben – másnál. Ezért ha újrakezdtük, ügyeljünk arra, hogy ne az egyik fél legyen nyeregben – bármi történt a múltban, arra csakis úgy borítható fátyol, ha az újrakezdéssel le is zárjuk azt!

3. Már nem találnak úgy vissza egymáshoz

Persze ragaszkodunk egy-egy emberhez, a vele kialakított közös világhoz – ám sokszor ez kevés ahhoz, hogy újra fellobbanjanak a régi érzések. Bizony, az újrakezdésben elő-előfordulhat, hogy már nem izzik fel a parázs. Újra összebútorozunk, igyekszünk változtani azokon, amik régen problémát okoznak, úgy létezünk az újból kialakult kapcsolatban, mintha hímes tojáson lépkednénk. Nincsenek is veszekedések – de semmi sincs: minden langyos és kiüresedett marad. Az egymás nélkül töltött időszak, az előző együttélés negatív tapasztalatai, kiábrándulásai megakadályozhatják azt, hogy ismét szerelmet érezzünk társunk iránt. Lehet ugyan izmozni azon, hogy valami ismét felizzon – ám ha nem megy, jobb viszlát-ot mondani…

4. Kutyát látnak, szalonnát remélnek

Az egyik legnagyobb csapda, hogy elvárásokkal kezdjük újra a kapcsolatot – azt reméljük, hogy a külön töltött időszak alatt megváltozott a társunk, és nem ugyanazokkal a problémákkal kerülünk szembe, mint anno. Hogy „elég volt a lecke”, és ezek után párunk nem mer majd annyit haverozni vagy megalázóan beszélni velünk, hogy többet fog ölelgetni és még a meccsnézésről is leszokik. Hát nem… Újrakezdeni csak úgy érdemes, ha betökéljük, hogy társunk ugyanaz az ember, aki volt, ugyanazokkal a problémákkal. Lehetnek persze változások, javulások – de alapvetően ugyanazzal kell megbirkóznunk.

5. Ha nem ment kicsiben, próbáljuk nagyban?

Sok újrakezdő pár esik abba a hibába, hogy rögtön magasabb szintre szeretné emelni a kapcsolatot, mint amilyen annak előtte  volt: összeköltöznek vagy épp gyereket vállalnak. Ez egészen biztosan csapda: magasabbra emelni nem lehet valami olyat, ami a saját szintjén sem működött. A felmelegített kapcsolatoknál alapszabály a lassú és fokozatos közelítés! Ha ehelyett beleugrunk a kapcsolat magasabb szintre emelésébe, nagy eséllyel kudarcot vallunk, és akkor is szétválnak útjaink, ha esetleg egy lassúbb tempóval valóban működőképes lehetett volna a kapcsolat.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!