Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
Pasik és Csajok

Tudj meg mindent a csókról!

A csók romantikus, bensőséges, szeretetteljes. A csók a szerelemtől elválaszthatatlan. A csók az, amit ösztönösen tudunk, nincs olyan szerelmespár, aki ne csókolózna…

csok

Csóktörténet

A franciák nagy követői, az oroszok gyorsan rákaptak a csókolózásra, hamar a házasságkötés részévé tették.
A csók ma, mint régen is, egymásnak mutatott tiszteletet, odafigyelést is jelent. Rómában pedig egymás száját vagy szemét csókolták meg üdvözlésként. A császárral való találkozáskor egy igazi nemes a száját csókolhatta meg, kevésbé fontos emberek a kezét, a legkevésbé fontosak a lábát.

Ha igazán belegondolsz, a csók elég bonyolult tevékenység. Elég furcsa is, ha belegondolunk, hogy közben baktériumkolóniáink is kicserélődnek közben, egyes betegségek is terjedhetnek így. Kutatások szerint a Földön élő emberek 90%-a csókolózik. A legtöbben egész életünkben emlékszünk első csókunkra, de sokan még a földet is megcsókolják, amikor hazatérnek valahonnan.
Antropológusok vitáznak arról, hogy tanuljuk vagy ösztönösen csináljuk, de mindegy is: csináljuk, hiszen jó!

867c42448ac55316cf5d6beb574860d3

Miért olyan jó?

Pszichológiai hatása attól függ, hogyan érzel az ember iránt, akit megcsókolsz. Ha olyan, akivel szeretnél csókolózni, akkor még közelebb hoz vele, és növeli a vonzalmat is. Ha nem vágytál a csókra, akkor épp fordítva hat a dolog.
A tested is reagál a csókra, a legtöbb ember szereti, ha megérintik, de a csók jóval több ennél: szinte az egész testet érinti a hatása.
Az, hogy milyen kultúrában nőttél fel, nagyban befolyásolja a csókhoz való hozzáállásunkat. A nyugati társadalmakban az emberek előre várják a csókot és élvezik is. Ezek a tényezők minden csókban szerepet játszanak, még abban is, amikor jóéjtpuszit adunk egy gyereknek.

 

A csók anatómiája

A legtöbb ember tudja, mit kell tennie, amikor megcsókol valakit, de viszonylag kevesen vannak, akik bele is gondolnak az anatómiai részletekbe. Az egész folyamat kulcsa alapvetően egy izom, az, amely a száj körül van. Az emberek kétharmada jobbra dönti a fejét, amikor csókolózik. Így az orrunk elfér egymás mellett. Természetesen az arc további izmai is részt vesznek a manőverben – hiszen a nyelved is mozog.

És ezek csak az izmok: az arcidegek is részt vesznek a csókban, ingereket szállítanak az agy, a bőr és az izmok között. Az agy ezek hatására hormonokat termel: oxitocint, melynek következtében erősödik bennünk az összetartozás és a vonzalom érzése. Dopamint, ami az érzelmek megélésében segít. Szerotonint, ami a hangulatunkat és érzelmeinket befolyásolja, adrenalint, ami megemeli a pulzuszámot. Ezek a hormonok az endorfinnal együtt okozzák azt a boldogságot és izgalmat, amit csókolózás közben érzünk. Mivel a pulzusszámod és a vérnyomásod is emelkedik ilyenkor, az egész tested oxigénellátása javul.
A tested azt is befolyásolja, kivel esik jól csókolózni. Kutatások szerint a nők olyan férfiakat részesítenek előnyben, akik immuntulajdonságai épp kiegészítik a nőét, és ezt az illatukról állapítják meg. Az illat pedig a csók során is nagy szerepet játszik.

tumblr_o54818LOlS1tw5trjo1_500

Csókrekordok

• 1990-ben egy fesztiválon Alfred Wolfram 8001 embert csókolt meg: mindössze 8 óra alatt.
• A csókolózás rekordját 130 órával és 2 perccel Bobbi Sherlock és Ray Blazina tartják – 1978 óta nem tudta még megdönteni senki.
• Az első csók, amit filmre rögzítettek 1896-ban csattant el, a film címe pedig: A csók.
• A filmtörténet leghosszabb csókja egy 1941-es filmből származik, és 3 perc, 5 másodpercig tartott. 

 

A nők 9 alaptípusa…

Nincs olyan nő, akit ne tudnának meghódítani. A férfi, akinek kisujjában az ismerkedés mindig megpróbálja pontosan azt adni a nőnek, amit kíván. Ez egy alapvető stratégia. Ezért fontos, hogy ismerjük a nők különböző típusait és kívánságaikat, hogy megfelelő oldalról közelítsük őket – sikerrel. A nőket több szempontból lehet típusokba sorolni és 100%-os tiszteletet érdemelnek, a típusok pusztán a megértésükben segítenek…

3d0da821919d18753b9ee54a649ab0a2

A Megszelídíthetetlen. Ő az, aki egészen másképp képzelte el az életét: a munkája idegesíti, kapcsolatairól jobb nem is beszélni. Ő az, akit meg kell szabadítani a mindennapok börtönéből. Beszélgetéskor az álmait és a képzeletét érdemes megszólítani: élje át, hogy megélheti az álmait. A szabadságot, kalandot, zabolátlanságot kell elhozni a számára.

Az Elkényeztetett Csitri. Mindig csak ajnározták. Mindene megvolt, amit csak megkívánt. Mindig unatkozik. Egy felszínes világban él. Ő az, akit be kell vezetni a mélységekbe, mert érzi, hogy vannak mélységek.

A Nebáncsvirág. Hűvös, távolságtartó, félénk, szerény, prűd, sőt talán még érzelemmentes is. Elbújik és érzéseit is fal mögé rejti. Bizonytalanságát gyakran arroganciával cseréli fel. Ő az, akihez át kell törni a falat, de ehhez nagy türelemre és óvatosságra van szükség. Hosszú időbe telik, amíg meggyullad, de utána kiolthatatlanul ég.

Az Ártatlan. Még alig tapasztalt valamit az életében. Minden új megismerése előtt áll. Nagyon óvatos, ugyanakkor iszonyatosan kíváncsi is. Tapasztalatlan a szexualitás terén is, de már fantáziál. Ő az, akinél erre lehet építeni a képzelet játékában. A vágyát így lehet felszítani.

Az Áldozat. Rossz tapasztalatai vannak pasikkal kapcsolatban, ezért különösen bizalmatlan velük szemben. Ezért neki szüksége van arra, hogy bizalmába fogadjon másokat. Ő az, akit a személyes nyíltsággal, őszinteséggel lehet meghódítani. Ha érzi, hogy megbízhat benned és te is bizalmasan beszélsz vele, jó úton haladsz.

A Szépség. Ő az, aki felhívja magára a figyelmet. Minden férfitekintet őt követi. Azonban gyakran éppen ezek a Szépségek szenvednek az izolálódástól, mivel a férfiak nem bíznak bennük. De ők sem bírják, ha a férfiak csak a felszín miatt szeretik őket, habár ezek a nők többnyire maguk is felszínesek. Ők azok, akiket azzal lehet meghódítani, ha a csomagoláson belüli értékeket emeled ki előttük.

A Jóságos Nővérke. Ő az, akinek a barátainak mindig van valami problémájuk. Vonzódik a gyengékhez és elesettekhez. Vérbeli tanítónő, akit boldogtalanná tesz, ha nincs kit nevelni. Ő az, aki mindenkinek segítene, tehát nyugodtan tárd fel előtte midnen bajodat, örülni fog, hogy tehet érted.

A Vénlány. Ő az a típus, aki abból él, hogy mások energiáit kiszívja. Csajozás ide vagy oda, nem muszáj ám mindig mindenkit elcsábítani, aki csak az utunkba kerül!

Az Érzéki. Ő az, aki őrülten jól táncol, és jól tud bánni a férfiakkal, mert megvan hozzá a kellő önbizalma. Ő lenne minden férfi álma. Viszont ő az, akinek magasak az elvárásai: olyasvalakit keres, akivel együtt élvezheti az életet. Mindent, amit a nagykönyv előír.

Legyél Te a legnagyobb élménye!

Te akarsz lenni élete legjobb szexuális partnere? Nem olyan nehéz ez! Csak önbizalom kell hozzá, és az, hogy igazán tudd: mit akarnak a férfiak!

 

Az első lecke: a férfiak szexuális indíttatása sokkal primitívebb, mint a nőké. Így sokszor a férfiaknak való igazán jó szex akadálya sokszor csak a női ösztön. A férfiak sokkal nagyobb változatosságra vágynak, kísérletezésre, új helyekre, kellékekre. Felejtsd el, mi a normális a közvélekedés szerint: vállalj be mindent, aminek nincs különös akadálya nálad.

516bb66a92459c7e8b805a502e58de3c

Nyűgözd le!

A férfiak leginkább a vizuális ingerekre reagálnak: dobd fel azzal, amit lát! A legjobb, ha olyan ingerekkel látod el, amikkel még nem találkozott. Ha elmentek valahova, könnyen izgalomba hozhatod, ha tudatod vele, hogy nem viselsz fehérneműt. Vegyél olyan szexi fehérneműt, amilyet nem szoktál. Szex közben nyugodtan hagyd magadon a tűsarkúdat, de az is felizgatja majd, ha pornót néztek együtt!

Ne gondold, hogy te teljesen elég vagy neki!

Nehéz ezt elfogadni, de a férfiak genetikailag nem monogámok, és mindig új dolgokat akarnak kipróbálni. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg is fog csalni: te is lehetsz neki az újdonság. Amikor arra kér, hogy próbáljatok ki valami újat az ágyban, akkor az bizony az újdonság utáni vágyát jelzi. Sok nő nem hajlandó erre, de te ne fogd vissza magad. Ez a kérés egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem jó neki veled az ágyban! Ha arra a következtetésre jutsz, hogy azért néz pornót, akar szerepjátékot játszani, vagy segédeszközöket bevetni, mert már megunt téged, akkor nagyon tévedsz. Egyszerűen az újdonság varázsára vágyik! És ha vele tartasz, neked is számtalan új élményben lesz részed!

Nem fog rosszul állni!

Partnered régóta kérlel, hogy öltözz kedvéért nővérnek, szobalánynak vagy vegyél fel átlátszó hálóinget? És te azért nem teszed meg, mert meg vagy róla győződve, hogy rosszul fog állni? Ilyenkor elég, ha arra gondolsz, Bridget Jones is hogy elbűvölte az összes férfit nyuszijelmezében! A férfiak az összképet nézik, és egyáltalán nem a problémás területeket veszik észre ilyenkor!

Minden, ami szex

Szexbűnök»
Tényleg a pozitúrán múlik?»
Szex-mítoszok: igaz vagy hamis?»
Csókolózz!»
Erotika-horoszkóp»
Bizarr szex, extra vagy már perverz?»

Új területek felfedezése

Az anális szex egyre elfogadottabb és elterjedtebb, és a férfiakat is nagyon vonzza. Ha nem érzed, hogy semmiképpen nem szeretnél ilyesmibe bonyolódni, akkor tulajdonképpen mi is tart vissza tőle? A megfelelő óvintézkedések betartásával határozottan élvezetes lehet, és biztonságos.

Hagyd ott az ágyat!

Kezdeményezz: próbáljátok ki az összes helyiséget a lakásban. Hidd el, ez a jövőben is szép emlék lesz: jó, ha minden egyes helyiséghez fűződik egy-egy pajzán élmény. Könnyen felizgathatod azzal is, hogy olyan helyeken kezdeményezel, ahol nem tudjátok kiélni vágyaitokat. Így alig várja majd, hogy hazaérjetek – és sokszor nem is maga az ünnep a lényeg, hanem a várakozás, ugye?

 

Mitől lesz igazán jó a szex?

 A felhőtlen és mámorító szex nem a partner képességein, nem a pozíciókon, de még csak nem is a hormonháztartásunkon múlik. Hiszen a szex valójában nem az ágyban kezdődik…

 

x1sktkpturbxy9kyta0yzdmzguyyjlkzmewnzjhzwizogrlowm4ogfiys5qcgeslqmazkznezdncegtbc0dfm0bva

 

Mi kell a jó szexhez? Két ember, akik meglehetős fizikai vonzalmat éreznek egymás iránt, továbbá a lehetőség, alkalom az aktusra, különösebb zavaró körülmények nélkül. Alapvetően ennyiben le lehetne egyszerűsíteni a témát, mégsem pusztán erről van szó. A fizikai vonzalomból természetesen születhet élvezetes együttlét. Ez viszont még nagyon messze van az igazán jó szextől.

A biztonságos szex

Ami ezúttal nem a nemkívánatos terhesség vagy a betegségek elleni védekezést jelenti, hanem valami egész mást: érzelmi és lelki biztonságot. A szex tudniillik lehet egyfajta izgi gimnasztika, vagy lehet egy szeretettel és csodálattal teli, extatikus érintkezés férfi és nő között, ahol mindketten belefeledkezhetnek egymás és a maguk gyönyörébe.

Mindenki eldöntheti, melyik verzió a szimpatikusabb számára, ám aki az utóbbira vágyik, azt nem fogja egy egyéjszakás kalandban megtapasztalni. Ehhez az élményhez két ember olyan fokú közelsége szükséges, amiben teljesen elengedhetik magukat, megnyílhatnak, és szabadon tehetnek bármit, mert tudják, hogy a szívük és a lelkük biztonságban van a másiknál.

Kell-e a férfinak a kötődés?

Igen és nem. Tudjuk, hogy férfi és nő nem egyformán viszonyul a szexhez, így míg a legtöbb nő képtelen a szexre legalább némi érzelmi kötődés nélkül, a férfiaknak ez egyáltalán nem okoz problémát. Ám mivel nem csupán egy kielégítő aktusról beszélünk, hanem igazán jó szexről, más dolgokat is érdemes figyelembe venni.

A férfi alapvetően két „üzemmódban” szexel. Az egyik a klasszikus hím, aki zsákmányt ejt, és azt magáévá teszi, és ebben sokat nem törődik a partnerrel, pusztán a saját kielégülésével. A másik, amikor a szex nem csupán egy fizikai tevékenység, hanem érzelmi kötődést is találunk mögötte. Ez nagyban bonyolítja a kérdést, hiszen egy kapcsolat elején nem ismerjük még annyira a másikat, a vágyait, szokásait, igényeit. És ha „tétje van” a dolognak, ha szeretné a férfi, hogy valóban jó legyen mindkettejük számára az együttlét, már máshogy működik. A szex ráadásul ilyenkor egyfajta megmérettetés, hiszen mindketten tudják, hogy ezen sok múlik egy kapcsolatban. És bár idővel meg lehet tanulni egymást, az még mindig csak fizikailag lesz sokkal jobb, mint előtte.

Az igazán jó szex titka…

Az elköteleződés. Amint a szex már nem egyszerűen egy szenvedélyes fizikai együttlét, hanem két, valamilyen szinten összetartozó ember közös, intim élménye, más szabályok lesznek érvényben. Beleszólnak az egyenletbe az ember gondolatai, érzelmei, kétségei, félelmei, vágyai. Ahhoz pedig, hogy az együttlét igazán felhőtlen legyen, hogy ebben mind a két fél teljesen fel tudjon oldódni, szükség van egy olyan fokú bizalomra, ami nem egyszerűen szimpátián alapul.

Ezt a fajta biztonságot egy olyan kapcsolatban lehet megtalálni, ahol mindketten pontosan tudják és érzik, hogy mit jelent nekik a másik. Van abban valami hihetetlenül felszabadító, hogy az ember tudja, hogy minden reggel a másik mellett fog felébredni. Amikor már nem kell ennek a kétségeivel küzdeni, amikor mindketten fenntartások nélkül adják oda a lelküket és a szívüket is a másiknak, akkor szűnik meg az a feszültség a szexben, ami két különálló univerzumot eredményez.

A test gátlásait ugyanis nem nehéz levetni. Az igazi odaadás viszont – ahogy a szóban magában is benne van – sokkal kényesebb téma. És amíg nem adjuk oda a másiknak magunkat egészen (vagy amíg hagyunk magunkból máshol pár darabkát), addig a szex lehet nagyon jó egy megfelelő partnerrel. De a nagyon az még nem az igazán…

 

Forrás: anna.hu

3 izgató, de veszélyes szexhelyszín…

Bár az ágyban is jó hancúrozni, mégis, olykor vágyunk valami újra, legyen akár egy izgalmas pozitúra, vagy egy izgató szexhelyszín. Mégis, egyik-másik helyszíntől inkább óvakodjunk, hiszen több kárt okozhatnak, mint örömöt.

 

Bár elsőre talán ezek a helyszínek nem tűnnek hátborzongatónak, de az ördög a részletekben rejlik, így bizony kiderülhet, hogy egyik-másik hely valóban veszélyes lehet. Persze nem az ejtőernyőugrást és a vadvizi evezést fogjuk elemezni, mert ezekhez nem kell nagy fantázia, hogy az ember elképzelje, akár bele is halhat, vagy épp kitörhet keze-lába.

Medencés kaland

Milyen jól is mutat a filmekben, amikor a nő és a férfi összegabalyodva, egymás testéhez feszülve csókolózik a víz alatt, majd szerelmeskednek újra és újra…
Ki ne vágyna egy ilyen élményre a valóságban?
Persze, igazán romantikus és meghitt, ha eltekintünk néhány részlettől:
– ha van privát medencénk, akkor majdhogynem minden adott az intimitáshoz. Ha van… de még akkor is felléphet a következő probléma:
– a víz klóros – mert mégiscsak fertőtleníteni kell – és a klór nem csak a bőrnek árt, hanem a nyálkahártyának is. Csókolózáskor a víz alatt és a behatolásnál is.
– ha nincs saját medencénk, akkor már eleve elvetett az ötlet, mert a strandon nem ijesztgetjük a gyerekeket, az uszodában az úszókat, a gyógyvizekben az időseket. Ezen kívül még nem is beszélve a higiéniáról.

szex-800x450

Tengerparti parti

Mámoros andalgás a tengerparton kéz a kézben, naplemente, szerelmeskedés a homokban. Látványos elem a mozivásznon. Vajon a valóságban is így működik ez?
– nappal a tengerpartokon nyüzsögnek az emberek, tehát a szex kivitelezhetetlen és cseppet sem romantikus. Ahol nem sétálgatnak, annak oka van: valószínűleg koszos a víz és a part is, vagy magánterület.
– este több mint, valószínű, hogy összefuthatunk őrökkel vagy sétálgató emberekkel, de szúrós kis rákokkal biztosan.
– tételezzük fel, hogy üres a part és tiszta, de akkor is ott a legnagyobb veszélyforrás: a homok. Szinte lehetetlen úgy szeretkezni homokban, hogy ne legyen tele a szánk és orrunk a szemcsékkel, az intim zónákról nem is beszélve.

sexnyito-800x450

Légyott a kapualjban

Sötét utcácska, macskakő, halvány fények… szinte látjuk magunk előtt Párizst, ahogy a szerelmespár előbb gyengéden, majd vadul egymásnak esik.
A valóság:
– ha nem egy kihalt város kihalt utcájába tévedünk, bárkivel összefuthatunk.
– kosz és mocsok mindenütt.
– nem tudod, hogy mihez dőlsz, mibe ülsz – a partnereden kívül -, mi az, amitől másnap már beteg leszel.

Persze az is előfordulhat, hogy pont mindegyik helyszínnél szerencsés leszel és elkerülöd a zavaró és zaklató tényezőket, de kísérletezz inkább máshol.
Természetesen az abszolút befutó helyekhez is adunk tanácsokat.

 

Forrás: rcnews.hu

33 érdekesség a szexről, amit eddig nem tudtunk…

A szexet csinálni kell, nem beszélni róla. Azért olvasd el ezt a néhány érdekességet, amit tutira nem tudtál ezelőtt…

71430-w

01. A szex fájdalomcsillapító hatással van. Különösen jó fejfájás ellen.

02. Álló helyzetben az átlagos péniszméret 13 és 18 centiméter között van.

03. A sperma tökéletes arckrém lenne, mert nagyon jó ráncok és pattanások ellen is.

 04. 250 millió spermium van egy teáskanálnyi spermában.

05. Az 1450-es években a ma erotikus játékeszközként használt fanszőrzet parókát egészségügyi okok miatt használták.

06. A férfi ejakuláció átlagsebessége 45 km/h.

07. Egy teáskanál sperma 5 és 25 kalória között van.

08. A vibrátort a 19. században a ‘hisztéria’ nevű “betegség” ellen találták fel.

09. A férfiak orgazmusa átlagosan 22 másodpercig tart.

10. Anőké pedig 18 másodpercig.

71431-w

11. Az antidiuretikus hormon miatt olyan nehéz először pisilni szex után, mert az megpróbálja megakadályozni azt.

12. A zellerben található feromonok nem csak a férfiak vágyát ébresztik fel, de a nők számára is még vonzóbbá teszik azokat a férfiakat, akik gyakran fogyasztják ezt a zöldséget.

13. A férfiaknak átlagosan 11-szer van erekciójuk.

14. A szextől bizonyítottan jobban alszunk, csökkenti a vérnyomást és a stressz ellen is jó.

15. A nyugalmi helyzetben lévő átlagos péniszhossz 10 centiméter.

16. Időszámításunk előtt 1850-ben az ókori egyiptomiak krokodilürüléket használtak fogamzásgátló gyanánt.

17. Orgazmus közben a pulzusunk átlagosan 140 és 180 között van.

18. Egy felmérés szerint a férfiak 44%-a, a nőknek pedig csupán 38%-a próbálta már ki az anális szexet legalább egyszer.

19. Szex közben a herék 50%-kal megnőnek.

20. Az átlagos hüvelyhossz 7-10 centiméter, de izgalmi állapotban a duplájára is megnőhet.

71429-w

21. Az alkohol, az ananászlé és más egzotikus gyümölcsök leve megváltoztathatja a sperma ízét.

22. Férfiaknak orrdugulás ellen jó megoldás az ejakuláció.

23. A csiklóban több mint 8000 idegvégződés található.

24. Vannak olyanok, akik szexuálisan vonzódnak tárgyakhoz. Egy nő például különösen vonzódik valamiért az Eiffel-toronyhoz.

25. A G-pontot angolul régen ‘Whipple Tickle’-nek nevezték, ami valami olyasmit jelent:”Csiklandozásra megnagyobbodó”. Beszédes név. 🙂

26. Becslések szerint egy férfi élete során 14 liter spermát termel.

27. Létezik egy formicophilia nevű fétis, amit azokra az emberekre mondunk, akik azt élvezik, ha rovarok mászkálnak a nemi szervükön.

28. Egyes tudósok szerint a maszturbálás jó depresszió ellen, a közben termelt endorfinok miatt.

29. A férfiak 51%-a, a nőknek pedig 43%-a kipróbálta már az orál-anál szexet.

30. A vaginában ugyanaz a folyós, krémes állagú anyag található meg, ami a cápák májában is. Ez pedig a szkvalén.

31. Kutatások bizonyítják, hogy a 40 év alatti férfiaknál a merevedési problémában nagyban közrejátszik a pornográfia.

32. A vagina kieshet a helyéről. Ilyenkor mondjuk azt, hogy megsüllyed a nemiszerv.

33. Az orgazmus meghosszabbítja az életünket.

 

Forrás: www.joy.hu

 

Sokkal jobbak az ágyban azok, akik többet olvasnak…

 

Szakmai lapokat, hobbimagazinokat és krimit olvasnak a legmagabiztosabb párkeresők.  Akik kevésbé bíznak magukban, jobban kedvelik a képregényeket és a pletykalapokat…

 

Az online társkeresők kétharmada szexinek érzi magát. Körükben a legnépszerűbb olvasmányok a hírek, a szakmai lapok, valamint a klasszikus regények…

 

3835-1478836801-oktober_tel

 

A legszexibbnek a női magazinokat, a divatlapokat és a pletykalapokat olvasók vallják magukat, a képregényeket és a sci-fiket olvasók közül azonban csak minden második ember gondolja úgy, hogy vonzó. Az olvasás gyakorisága viszont egyáltalán nem befolyásolja, hogy az illető jónak érzi-e magát az ágyban vagy sem. A felmérésből az is kiderült, hogy akik szeretnek olvasni, saját bevallásuk szerint nem szoktak hazudni. A felmérés szerint legtöbbször azok nem mondanak igazat, akik legszívesebben divatlapokat, életrajzokat vagy kortárs irodalmat olvasnak.
Legjobban mindenki otthon, a kanapén szeret olvasni. Emellett a nők többsége lefekvés előtt (52%), valamint utazás (50%) és várakozás (40%) közben is szívesen vesz a kezébe egy-egy könyvet vagy magazint.

Az olvasást a kádban, forró fürdő közben csupán minden tizedik ember preferálja. Meglepő, de a kávézót, mint helyszínt a férfiak szeretik jobban, a szabadtéri olvasást viszont a nők.
További adalék, hogy a gyakran, legalább hetente olvasó válaszadók csupán alig több mint fele sportol rendszeresen, ugyanakkor ők nyitottabbak az új ízek, ételek kipróbálására.

Forrás:nana.hu

A virtuális szex egyszerű és gyors…

Akinek munkaeszköze a világháló, kikerülni sem tudja a cyber tér eszközeit – chat, mail, internettelefon, webkamerás kapcsolat – s szinte semmi nem választja el attól, hogy ezeket saját szexuális szükségleteinek szolgálatába állítsa. Molnár Tamás szexuálpszichológust kérdeztük arról, hogy a szakember szemével mennyire torz vagy normális a virtuális szexualizálás.

1831133_9ced3bf59c6970a38083d2463732ad4b_wm

A modern ember szexuális életében a kibertér egyre inkább teret hódít. Szexelünk chaten keresztül, webkamerán át, de sokan attól sem riadnak vissza, hogy a virtuális világ előtt vetkőzzenek. Nem estünk át a ló túlsó oldalára?

Úgy gondolom, a korszerű informatika és kibernetika összességében pozitív hatással van a szexualitásra. Egy újabb lehetőség a szexuális kapcsolataink, a szexuális viselkedési repertoárunk bővítésére. Például távol lévő párunkkal minden probléma nélkül szexuális vagy szexuális jellegű kapcsolatba léphetünk, de ma már arra is van lehetőség, hogy valós időben, egymás szeme láttára, szexuálisan kommunikáljunk, sőt, bármilyen furcsán hangzik is, akár –fizikailag – meg is érintsük egymást.

Miben rejlik ennek a műfajnak a különlegessége?

Az újszerűsége mindenképpen vonzó. Sokak számára eddig elképzelhetetlen volt az a fajta szexuális élmény, amit az internet, a webkamerák és a számítógépekhez csatlakoztatható kibernetikai eszközök nyújtanak. Kihívás  lehet azoknak, akik kíváncsiak az újszerű szexuális élményekre. Valamilyen értelemben praktikus is. Hiszen egyszerű, gyors, kevésbé macerás.

Az internettelefonnál kihasználható, hogy halljuk a partner hangját, halljuk, ahogyan felizgul, ahogyan elélvez. Egymást irányíthatjuk, és érzéseinkről, vágyainkról hallhatóan is beszámolhatunk. Ha ehhez egy webkamera is társul, valósidejű hang és élő vizuális kapcsolatra van lehetőség. Chatnél, e-mailnél a hangot nélkülözzük, viszont megfontoltabban fogalmazhatunk.

A kibernetikai eszközök továbbfejlesztett változatai, a távirányítható vibrátorok, műkarok, robotok akár utánozhatják is azokat a mozdulatokat, amit csinálok. A páromnál egy segédeszköz ugyanezt csinálhatja vele. A többi már a fantázia dolga. No és hogy a kibernetika fejlődése nem visszafordítható.

Ezekkel az eszközökkel nem csap át a szexualitás egy személytelen, gépesített aktusba?

A munkásokat felváltó gépeket, a televíziót, a számítógépet, az internetet is embertelennek, személytelennek ítélték, amikor megjelentek. De hozzá kell tenni, bizonyos szempontból a kizárólagosságuk, például a tévénézésre beszűkült tevékenység, információ- és tapasztalatszerzés bizonyos képességeket beszűkíthetett.

Ön szerint a cybersex valóságos szex?

Ez maga a valóság. A valóság egyik része. Hiszen létezik, hiszen működik. Lehetnek olyan extrém formái, amik torzak, vagy torzítanak. Ugyanúgy, mint az ágyban, a vágyainkban, az álmainkban is lehetnek torz élményeink. De nem mondhatjuk ki, hogy a cybersex az egy torz szex, csak azért, mert nem hús-vér, vagy mert nem jár a barátnő közvetlen test-testközelségével.1831171_05a9664f513054ae0f8e635d394809ac_wm

A virtuális térben sokkal többet adunk, sokkal több mindent vállalunk be, mert egyfajta szerepjátékot játsszunk. Nem áll fenn annak veszélye, hogy a valós életben nem tudjuk majd kielégíteni partnerünket?

A lehetősége fennáll. Csak ennek valószínűségét ne túlozzuk el! Ha már jól működött a szex, ritka ez az átszokás. Szükségem lesz a páromra az ágyban is. És miért teljesítenék ott rosszabbul? Talán mert a virtuális térben erősebb, változatosabb ingerek érnek? A feleségemmel bizonyos pozíciók fizikálisan is lehetnek erősebbek, gyorsabbak.

Minek köszönhető, hogy a virtuális térben sokan megszabadulnak gátlásaiktól, bevállalósak és merészek lesznek? A kibertér ilyen szempontból védőhálóként is szolgál? Egyfajta biztonsági faktor?

Ez nagyon egyedi. Ezért nem tudok erre általánosságban válaszolni. Itt az egyén motivációit, személyiségét kellene már boncolgatni.

Elsősorban kiknek jön be ez a műfaj?

Többek között azoknak a pároknak, akik egy ideig távol élnek egymástól. Azoknak, akiknek meg van ehhez az anyagi lehetőségük és felszerelésük is.  Azoknak, akik a kibernetika világában nőttek fel, akik fiatalabbak, nyitottabbak. De azoknak is, akiknek nincsenek előítéleteik.

A virtuális térben van megcsalás?

Kérdezzük meg a nőket: igen, mert nem velem foglalkozik. Mert én biztosan nem vagyok olyan izgató, miért nem mindig velem csinálja, ha én is ott vagyok…

És igen a válasz, ha emiatt a férfinak bűntudata van, hogy ezzel megcsalta a párját. Ahogy az a fantáziáiban vagy akaratlan álmokban is gyakran előfordul.

Vannak veszélyei? Fennáll az addikció lehetősége?

Határozottan igen! Lehetnek túlzásai, torz megnyilvánulásai, patológiás alkalmazásai ezen lehetőségeknek, eszközöknek. Ez a helyzet például abban az esetben, ha valaki kizárólag ezt részesíti előnyben vagy másokat zavar ezzel, felháborítóan alkalmazza. Visszaél vele. Mindezek mellett leginkább a függőség veszélye áll fenn, amit mindenképp kezeltetni kell. De ma már erre is vannak megoldások.

Vagyis egészen addig egészséges ez a műfaj, amíg normális keretek között tudjuk tartani?

A normális szót kerülni szoktam, mert értékelő előítéletet sugall. Inkább a természetesség szót alkalmaznám. És hogy ez a tevékenység maradjon spontán, ne legyen görcsös, ne kísérje szorongás vagy bűntudat. A párunkkal is egyeztetnünk kell ezt, ami sokszor nem is olyan könnyű.

Milyen terápiás lehetőségek állnak rendelkezésre?

Vannak olyan szakemberek, pszichológusok, pszichiáterek, szexológusok, akik addiktológiából már évek óta megszerezték a felsőfokú szakvizsgájukat, és egyben jártasak a gyakorlati pszichoterápiában. Pszichoterápiás lehetőség lehet például a feltáró terápia. A dinamikus, belső mozgatóerőket elemző terápia. A viselkedésterápia, ahol kioltom a rossz reakciót, helyette megerősítek egy más, kívánt viselkedési módot…és így tovább. Bár néha az antipszichotikumok, feszültség- és kényszeroldó gyógyszerek is segíthetnek.

Mit gondol, mi jöhet ezek után? Eljön az idő, amikor tényleg robotokkal fogunk szeretkezni?

Igen, de olyan értelemben, hogy robotokkal is, meg a hús-vér párommal is az ágyban. Bár akkor a hozzávalókat már nem is fogják robotnak és ágynak hívni.

 

Forrás: divany.hu

Kapd el egy éjszakára!

A szex olyan, mint az étel, néha szegényesen étkezünk, és néha királyi étlapról válogatunk. De mindkettőt nagyon alaposan mérlegelned kell. Az egyéjszakás kaland legyen forró, biztonságos és mindenképp úgy történjen, ahogy te szeretnéd!
2cf9b722af0b6bf95d85960dff664700
 
 Na de kivel?
Mindenkiben felmerül ilyenkor az exxel vagy egy baráttal való affér. De gondoljuk végig, hogy valóban megérné emiatt egy jól működő kapcsolatot felrúgni, vagy valaki hűséges és megértő barátságát elveszíteni? Próbáljunk bölcs döntéseket hozni. Ha esetleg egy munkatársat választanál, másnap rém kínos szituációba keverednél az irodában. Ha pedig egy vadidegen férfit választasz, mindenképp tudd, hogy hol fog végződni vele az este és biztosítsd be magad azzal, hogy a barátaidat is felvilágosítod, hogy hol találhatnak meg. Hidd el, ez egyáltalán nem paranoiás viselkedés, mindig legyen egy vészforgatókönyved, vagy egy megbízható ismerősöd, akitől bármikor segítséget kérhetsz.
 
A démoni ital
Sokszor az alkohol a kulcsa annak, hogy egy ilyen éjszakán levetkőzd gátlásaidat és a hancúr után vidáman ébredj másnap reggel. De beleeshetsz abba a csapdába is, hogy teljes emlékezetkieséssel találd szembe másnap magad. A csúcsot csak úgy érheted el, ha mértéktartó vagy és így minden egyes pillanatát élvezni fogod az együttlétnek. Egy-egy erősebb ital után inkább igyál egy üdítőt. És a legfontosabb, hogy mindenképp kerüld el a bort, a whiskyt és a konyakot, mert ezek az italok felelősek a legrosszabb pillanatokért.
 
Döntsd el, mit akarsz!
Ne ígérj olyan dolgokat, amiket nem tudsz, vagy nem akarsz teljesíteni. Mindenképp légy egyenes és határozott. Ha magányos vagy, a szex előtt tisztítsd, nyugtasd meg magad érzelmileg, így nem fog megviselni a futó kaland, és jól fogod magad utána érezni. Hisz ez a cél.
 
Ne zavarjon a választásod!
Reggel rájössz, hogy a srác nem is annyira vonzó, vagy olyan koszos a szobája, hogy a fürdőszobáig sem mersz elmenni mezítláb? Maradj udvarias és kedves. Később majd tudsz panaszkodni és a barátaiddal is kibeszélheted az összes körülményt. És ha másnap reggel partnered úgy viselkedik, mint egy őrült, gyorsan öltözz fel, köszönd meg az együtt töltött időt és minél gyorsabban lépj le a helyszínről.
 
Hazafelé 
Mindenkivel ez történik egy ilyen este után. Elindulni hazafelé, a tegnapi, dohányfüsttől bűzölgő ruhában… Leinteni egy taxit, ahol a sofőr magasabbra húzza a szemöldökét, mint száz másik ember… Ilyenkor nem érezzük magunkat a helyzet magaslatán. De ez alól nem is lehet kibújni. Ezt a fél órát sajnos túl kell élni!
 
De végül…
Mindig lesznek olyan emberek, akik az egyéjszakás kalandokat lenézik és elítélik. Kezeld őket higgadtan és tényszerűen, csak régimódiak és talán féltenek. Ha mértéktartó vagy, és ügyelsz a biztonságra, nem iszol annyit, hogy ne tudnád, mi történik veled, akkor miért ne lehetne egy forró estében részed?

5 csapda, amelyek tönkreteszik az újrakezdett kapcsolatot…

Felmelegítve csak a töltött káposzta jó – tartja a mondás. Vajon valóban így van? Mikor érdemes még egyszer nekifutni, és mikor tesszük jobban, ha inkább messze szaladunk?

2034_2_1352985953

 

Újrakezdés=újra szakítás? Vannak kivételek!

 

Nem véletlenül alakult ki a „felmelegítve csak a töltött káposzta jó” népi bölcsessége – számos tapasztalat mutatja, hogy az újrakezdett kapcsolatok legtöbbször kudarcra vannak ítélve. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének kivételek, és ne lehetne happy end a történet vége. Hiszen ahány szakítás, annyiféle ok a háttérben:  könnyedén előfordulhat, hogy olyan problémák miatt mondatott ki az „isten veled”, amelyek megoldásra találtak azóta vagy a két fél képessé vált a gondok kezelésére. Nincs tehát rögtön halálra ítélve a kapcsolat, csak azért, mert újrakezdtétek. Ám vannak sarkallatos pontok, amelyeken egészen biztosan elbukik az újrapróbálkozás – lássuk, melyek ezek!

5 csapda, amelyek tönkreteszik az újrakezdett kapcsolatot:

1. A régi sérelmek újra előkerülnek

Megbocsátani meg lehet a dolgokat – elfelejteni nem. Ez sajnos mindig így van, ám az újrakezdésnél különös jelentősége van: ha egy-egy vitánál folyton felemlegetődnek a régi sérelmek, az bizony előbb-utóbb teljesen aláássa a kapcsolatot. Ha már újrakezdtétek, kezdjétek tiszta lappal – már amennyire ez lehetséges. Alapszabály legyen, hogy csak a jelenlegi gondot taglaljátok, és ne kerüljenek elő a régi ügyek!

2. Az egyik fél lesz a nyeregben

Ha a régebbi kapcsolatban az egyik felet értek folyamatos sérelmek vagy egy nagyobb (pl.megcsalás), könnyen kialakulhat a felmelegített viszonyban a felsőbbrendű-alsóbbrendű szereposztás. A sértett fél „kegyelmévé” válik az újrakezdés – a sértő pedig „meghúzza magát”. Ez egy darabig mehet is a „büntetés” szellemében – ám egy idő után egészen biztosan fellázad az elnyomott. Eszébe jut majd, hogy más társsal tiszta lappal kezdhetne, hogy egyenrangú félként kezelnék, netán még fel is néznének rá. És kétségtelenül a látómezejébe fog kerülni egy olyan ember, akivel ez lehetséges is lenne – és ha nem is vág bele a felkínált kapcsolatba, rájön, hogy van még sansza az életben – másnál. Ezért ha újrakezdtük, ügyeljünk arra, hogy ne az egyik fél legyen nyeregben – bármi történt a múltban, arra csakis úgy borítható fátyol, ha az újrakezdéssel le is zárjuk azt!

3. Már nem találnak úgy vissza egymáshoz

Persze ragaszkodunk egy-egy emberhez, a vele kialakított közös világhoz – ám sokszor ez kevés ahhoz, hogy újra fellobbanjanak a régi érzések. Bizony, az újrakezdésben elő-előfordulhat, hogy már nem izzik fel a parázs. Újra összebútorozunk, igyekszünk változtani azokon, amik régen problémát okoznak, úgy létezünk az újból kialakult kapcsolatban, mintha hímes tojáson lépkednénk. Nincsenek is veszekedések – de semmi sincs: minden langyos és kiüresedett marad. Az egymás nélkül töltött időszak, az előző együttélés negatív tapasztalatai, kiábrándulásai megakadályozhatják azt, hogy ismét szerelmet érezzünk társunk iránt. Lehet ugyan izmozni azon, hogy valami ismét felizzon – ám ha nem megy, jobb viszlát-ot mondani…

4. Kutyát látnak, szalonnát remélnek

Az egyik legnagyobb csapda, hogy elvárásokkal kezdjük újra a kapcsolatot – azt reméljük, hogy a külön töltött időszak alatt megváltozott a társunk, és nem ugyanazokkal a problémákkal kerülünk szembe, mint anno. Hogy „elég volt a lecke”, és ezek után párunk nem mer majd annyit haverozni vagy megalázóan beszélni velünk, hogy többet fog ölelgetni és még a meccsnézésről is leszokik. Hát nem… Újrakezdeni csak úgy érdemes, ha betökéljük, hogy társunk ugyanaz az ember, aki volt, ugyanazokkal a problémákkal. Lehetnek persze változások, javulások – de alapvetően ugyanazzal kell megbirkóznunk.

5. Ha nem ment kicsiben, próbáljuk nagyban?

Sok újrakezdő pár esik abba a hibába, hogy rögtön magasabb szintre szeretné emelni a kapcsolatot, mint amilyen annak előtte  volt: összeköltöznek vagy épp gyereket vállalnak. Ez egészen biztosan csapda: magasabbra emelni nem lehet valami olyat, ami a saját szintjén sem működött. A felmelegített kapcsolatoknál alapszabály a lassú és fokozatos közelítés! Ha ehelyett beleugrunk a kapcsolat magasabb szintre emelésébe, nagy eséllyel kudarcot vallunk, és akkor is szétválnak útjaink, ha esetleg egy lassúbb tempóval valóban működőképes lehetett volna a kapcsolat.

Amikor a fül soha nem hall dícséretet…

tuxpi.com.1462119025

Telefonszexet akar a barátom…

Azoknak az embereknek, akik messze laknak egymástól, vagy egészen egyszerűen csak szeretik kihasználni a technika adta lehetőségeket, a szexting (szexuális képek vagy szövegek küldése mobiltelefonon keresztül) vagy a telefon-szex jó választás lehet. Az, hogy esetlegesen megismerkedsz ezzel az új szexuális módszerrel, nem lehet probléma! A szexuális látóköröd egyre inkább bővül, ezzel a fajta szexuális módszerrel, pedig nem csak a távolság okozta vágyat küzdöd le, hanem abban is segítesz magadnak, hogy egyre inkább bővítsd és kitágítsd a folyamatosan változó szexuális életedet…

 28462_telefon1

Ha elbizonytalanodtál vagy kételyeid vannak, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket: Miért nem érzem jól magam szexting vagy telefonszex közben? Úgy gondolod, hogy nyomás alatt vagy, esetleg szorongsz, miközben ilyen témájú sms-eket, vagy képeket küldözgetsz? Mint minden szexuális aktusnál, így itt is fontos, hogy mindketten jól érezzétek magatokat.

Ha csak ez egyikkőtöknek megfelelő ez a módszer, akkor próbáljatok ki valami mást, amellyel mindketten célba érhettek! Mond el a partnerednek, hogy pontosan mi zajlik le benned ilyenkor! Az egészséges kapcsolat alapja, hogy kiépítetek egy olyan kölcsönös bizalmat és megértést egymás iránt, ahol nyugodtan tudtok beszélgetni a „kínos” témákról is. Sőt, valószínű, ha ez a bizalom meg van, a partnered külön értékelni fogja azt, hogy te őszintén elmondtad, hogy mi zavar a kapcsolatotokban.

Miben különbözik a szexting a telefonszextől? Pontosabban melyik része az, amely különösen izgatja az emberek fantáziáját? Nos, míg a legtöbb szexuális aktivitás általában zárt ajtók mögött történik, addig a szextingnek nem fontos, hogy csak teljes magányban történjen.

A legtöbb esetben ugyanis a barátaid meg fognak feledkezni, a te kis ártatlan csengőhangodról. Természetesen ebben a formában elég rizikós ez a játék. De van, aki pontosan ezt szereti. Ne feledkezz meg róla, hogy amint a küldés gombra kattintasz, te már nem tudod irányítani azt a képet vagy üzenetet, amelyet kifejezetten csakis a kedvesed számára készítettél! Így ezeknek igen komoly hátránya is lehet!

Persze, ha kevesebb „izgalomra” vágysz, ugyanúgy lehet ezt is zárt-ajtósan végezni! Ha pedig még jobban szeretnél meggyőződni, hogy az üzeneteket csak az egyetlened kapja meg, tedd fel neki és egyes esetekben előbb magadnak ezeket a kérdéseket:

 • Ki láthatja esetlegesen még az üzeneteimet?
 • Hogyan éreznék, ha valaki más is meglátná a képeket/üzeneteket?
 • Bízhatok annyira a partneremben, hogy mindezt bizalmasan kezelje?
 • Ha teljesen biztosnak érzed magad, és a kérdésekre is megfelelő választ adtál, akkor a szexting remek új módja lehet annak, hogy szexuálisan is kielégülj. Ha esetlegesen a technika miatt aggódsz, ne tedd! A hiba csakis tőled, vagy a barátodtól eredhet! Ha ti betartjátok a szabályokat senki más nem fog hozzájutni az smseitekhez! Mielőtt azonban belevágtok, ne feledkezz meg az SMS pár tulajdonságáról:
 • Karakterlimit. Mivel SMS küldésekor figyelembe kell vennünk a maximálisan kihasználható karakterszámot, ezért figyeljünk az üzenetek hosszára is! Egy Shakespeare szonett tehát, akármennyire is szép, de beletelhet 30 SMS-be is akár. Legyünk rövidek és édesek 🙂
 • Különböző hely, különböző idő! Előfordulhat, hogy nem mind a ketten vagytok éppen olyan hangulatban, vagy más helyeken tartózkodtok. Így a válaszolás ideje akár napokig is kitolódhat! Ha a távolsági-szex egy gyorsabb módját szeretnétek kipróbálni, a legjobb, ha telefonszexbe vagy cyberszexbe fogtok!
 • Beep-beep! Ha komolyabb SMS-rohamra számítasz, a legjobb, ha lenémítod vagy rezgő módra állítanod, hogy ne zavard a környezeted és ne hívd fel magadra a figyelmet!
 • Csak diszkréten! Ha nyilvános helyen vagy, és kapsz egy üzenetet, próbálj meg kevésbé feltűnően viselkedni! Ne pirulj el, ne lélegezz mélyeket! Csak olvadj bele a környezetbe!
 • Helyezd az üzeneteid biztonságba! Állíts be megfelelő biztonságot a telefonod bejövő mappájára! Ezzel kivédheted a kíváncsi barátokat, családtagokat és az idegeneket is! Az üzenetek pedig csak neked szólnak!
  Ha pedig a technikájával kapcsolatban vannak fenntartásaid, akkor olvasd el az alábbi pár tippet is!
 • Kezd tapintatosan! „Meleg van kint. Kár, hogy nem vagy itt velem. Lehet, hogy kimegyek és napozok egyet!” Csakúgy, mint a személyes szexuális kapcsolatokban, úgy itt is az egész egy sima beszélgetéssel kezdődik. Ilyenkor csak olyat mondj, amit élőben is mondanál!
 • Szexting, mint flört, vagy mint előjáték! „ Tudom, hogy éppen rám gondolsz, és én is rád ezért most írok neked! ;)” vagy „Nem tudok estig várni…” Ezek az üzenetek könnyen felkelthetik a szexuális vágyakozást bennetek! A legközelebbi találkozástokkor pedig már igazi vággyal teli emberként fogtok egymásnak esni! Mint ahogy a legjobb könyvekben is, a bevezető hozza meg a kedvet, így ti esetetekben pedig a szexting lesz a bevezető!
 • Megerősítés! „A tegnap este óriási volt! Hiányollak drágaságom! Hiányzom még?” Ha a legutolsó együttlétetek után valamilyen SMS-t írsz a kedvesednek, az olyan, mintha egy levélben utóiratot hagynál.

Egyfajta megerősítés számára, és az állandó kapcsolat fenntartásának szimbóluma lesz! Sajnos előfordulhat, hogy a biztonság néha csődöt mond, és az információk már nem csak a kedvesed birtokában vannak! Ha esetlegesen úgy érzed, hogy az események kicsúsztak a kezed közül, fenyegetve érzed magad, állandóan rettegsz a sok negatív és akár perverz üzenet miatt, a legjobb, ha felnőtt szakértő segítségét kéred! Fordulj szüleidhez, az iskolai tanácsadóhoz, vagy végső esetben a rendőrséghez!

Ha felméred a szexting veszélyeit, és megteszed a megfelelő lépéseket a biztonság érdekében, könnyen el tudod dönteni pár ilyen szextingelés után, hogy ez megfelel-e neked avagy sem. Ne feledd! A kapcsolatban mindkettőtöknek jól és biztonságban kell éreznetek magatokat! Ugyanez vonatkozik a szextingre is!

(Cs .B.)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!