Egyre gyakrabban megesik, hogy az urak pepecselnek a konyhában, időnként a nőket is kiszorítva…
Sok esetben ez már több is, mint egy hobbi, sok férfi hatalmas szenvedéllyel ügyködik a konyhában, pedig soha nem tanult szakácsnak. Már nevük is van: gasztroszexuálisoknak hívják őket…
– Azoknak, akik csak azért főznek, hogy valakit megetessenek, vagy azoknak, akik valamilyen szigorú diétát követnek, alig van közük az úgynevezett gasztroszexualitáshoz – jegyezte meg Carsten Otte (42) német szerző, aki „A gasztroszexuális férfi” címen könyvet is írt a témában. – Ezek a férfiak nemcsak klasszikus házi fogásokat akarnak tálalni, hanem úgy szeretnének elkészíteni egy-egy ételt, mintha profi szakácsok lennének, holott nem feltétlenül van ilyen végzettségük. Aki csak simán forró vízben megpuhítja például a sárgarépát, az főz, aki viszont mondjuk kiszárítja, hogy fűszert csináljon belőle, vagy csíkokra vágja, hogy levesbetétet süssön, azt valószínűleg nyugodtan nevezhetjük már gasztroszexuálisnak – magyarázza Carsten Otte.
blikk.hu – A. P. Hogy miért főzhetnek a férfiak olyan áhítattal? Otte úgy gondolja, hogy a férfiak valamit vagy teljes beleéléssel csinálnak, vagy sehogy. Így aztán a konyhába is azért szédülnek be, hogy kiéljék a szenvedélyeiket, de az is benne lehet a pakliban, hogy egy nőt könnyebb levenni a lábáról a konyhával, mint egy sportkocsival. És hogy jobb lenne-e a főzés, mint a szex? Ahogy Otte a Bild című újságban megfogalmazta: nem jobb, a főzés maga a szex.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: