Az eper története az Ókorra nyúlik vissza, ekkor nem az élvezeti értékéért és fenséges ízéért termesztették, hanem gyógynövényként tartották számon. A középkorban elején virága miatt a díszkertek ékessége volt, a kódexek lapjaira is díszítő motívumként került. Gyümölcsként csak a 13. század után fedezték fel, népszerűsége viszont igen hamar az egekbe szökött…
Kevés más ennyire erős vágyfokozó hatású gyümölcs létezik. Pezsgővel legendás hatása fokozható. A két vágykeltő desszert: az eper és az étcsokoládé párosítása klasszikus csábító fogás, amelynek nagyon nehéz ellenállni…
Orosz cárok, angol királyok kastélyaiban szolgálták fel tejszínnel és borral. Magyarországon a 16. században kezdték termeszteni, bár először csak az arisztokrácia fényűző asztalaira jutott el, fogyasztása csak a 19. században vált általánossá Az eper az egyik legismertebb afrodiziákum. Már ránézésre is vénusz-szimbólum: piros-rózsaszín, sokmagvú, édes, egyszerűen ellenállhatatlan…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: