A forró koktélkülönlegességek először Skóciában és Írországban terjedtek el, ahol a whisky az alap, amit általában különböző fűszerekkel (például fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal) mézzel, és forró vízzel vagy teával kevernek. Télen sem kell lemondanunk a koktélok élvezetéről, csupán annyi a különbség, hogy amíg nyáron arra vágyunk, hogy lehűtsük magunkat, addig a nagy hidegben szeretnénk egy kicsit átmelegíteni a testünket és lelkünket egy-egy finom itallal. Erre nyújtanak tökéletes alkalmat Szombati Zsolt márkanagykövet ajánlatai.
Lássuk, mit ajánl a profi bártender számunkra!
Aki szereti a forralt bor ízvilágát, viszont kipróbálna valami újat, az ne hagyja ki az első koktélt a kínálatból:
• 40ml The Famous Grouse
• 2 szelet narancs
• 2 szelet citrom
• 1 fahéj
• 10ml vanília szirup
• forró víz
A második koktélt elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik és vágynak is az egzotikus ízekre. A szilvalekvár elsőre talán furcsa választásnak tűnhet, de a whisky gyümölcsös utóízéhez remekül passzol.
• 40ml The Famous Grouse
• 20ml csokoládés szilvalekvár
• 2 szem aszalt szilva
• 10ml limelé
• forró víz
Gondoltunk azokra is, akik ragaszkodnak a hagyományos ízekhez. A harmadik italban a kürtőskalács alapvető fűszereit mixeltük össze a különleges, füstös, telt ízvilágú The Famous Grouse Smoky Black whiskyvel, megidézve a tűz felett sütött édesség karakterességét. A füstölő fahéj pedig isteni illattal áraszt el bármilyen konyhát!
• 40ml The Famous Grouse Smoky Black
• 20ml méz
• 2 narancsszelet
• 1 narancspill (héj)
• forró víz
• fahéj
• szegfűszeg
• kürtőskalács
Forrás: hirmagazin.eu ( Edit )